Öne Çıkanlar Kentsel dönüşüm Kabak çekirdeği Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

Başakşehir’de vektörlere geçit yok

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama birimi ekipleri, Başakşehirlileri haşerat ve vektörlerden korumak için çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Ekipler dere, kanalizasyon, park ve bahçeler, su kanalları ve rögarlar başta olmak üzere ilçenin her bölgesini kontrol altında tutuyor.

KONTROL EDİLMEDİK NOKTA BIRAKILMIYOR

 Çevre sağlığının korunması için Başakşehir’in dört bir yanında çalışma yaptıklarını ifade eden İlaçlama Birimi Sorumlusu Eyüp Şaş, ilçe genelinde ilaçlama çalışması yapan ekiplerin, insan ve çevre sağlığına hiçbir zararı olmayan ürünlerin kullanıldığının altını çizerek “Ekiplerimiz gün içerisinde ya da daha öncesinde tespitini yaptığımız ve Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) üzerinden kayıt altına aldığımız sivrisinek üreme alanlarındaki günlük görevlerini yerine getiriyor. Ayrıca Başakşehirlilerden gelen talepleri hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuyor. Alınan taleplerin ardından saha içerisindeki gelişmelere bakılarak ilaç uygulaması, fiziki çalışma veya biyolojik mücadele seçeneklerinden hangisine ihtiyaç duyulduğunu tespit ediliyor. Arazi yapısı dikkate alınarak gerekli ilaçlama çalışmaları yapılıyor.” dedi.

BİYOLOJİK MÜCADELE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bağlı ilaçlama birimi ekipleri, Başakşehirlileri haşerat ve vektörlerden korumak için her gün 250 noktayı kontrol ediyor. Su kaynaklarındaki üreme alanlarına yönelik biyolojik mücadelede çalışmalarında halk arasında sivrisinek balığı olarak bilinen "Gambusya" adlı balıklar kullanılıyor. KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183