Öne Çıkanlar gelecek temsil Ekrem İmamoğlu başakşehir şamlar tabiat parkı yaşam mücadelesi

Bu haber kez okundu.

Bağcılar pandemi ile mücadeleye devam ediyor

29 Nisan 2021 tarihinde saat 19.00’da başlayan ve 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’ e kadar sürecek “tam kapanma” kararı doğrultusunda Bağcılar Belediyesi ekipleri, günün 24 saati haftanın7 günü tüm sahada hizmetlerine devam ediyor. Zabıta ekipleri, özellikle iş yeri, esnaf ve yürüyüş yolları ile meydanlarda Kovid 19 salgını tedbirleri doğrultusunda denetimler yapıyor. Tedbirler kapsamında davranan ve dışarıda bulunan insanlar da maske, mesafe ve hijyen konusunda denetleniyor ve uyarılıyor. Ayrıca kapalı olması gerekiyorken faaliyet gösteren işletmelere de idari işlem yapılıyor. Yine, insanların gıda ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla açık bulunan bakkal, manav, kuruyemiş, kasap, tatlıcı ve fırın gibi işletmelerde de denetimler sıkı şekilde sürdürülüyor. Bu sırada işyeri sahibi ile müşterilerin karantina kurallarını ihlal edip etmediği kontrol ediliyor. Ayrıca salgına yakalananlar ile temaslı oldukları kişiler evine veya karantina yerine gönderiliyor. Görevli oldukları halde kurum ve kuruluş binalarına ulaşamayan kişilerin ulaşımı da sağlanıyor. Motorlu zabıta ekipleri acil durumlarda vatandaşların imdadına yetişiyor. Vefa Sosyal Destek Grubuna gelen taleplerle ilgili de ekiplerle işbirliği yapılıyor.

GIDA İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR.

Yine bu süreçte İlçe Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu da vatandaşların “ALO 112” ve “ALO 155” nolu hatlardan ulaşan taleplerini değerlendiriyor. Bağcılar Belediyesi, Emniyet ve İlçe Müftülüğüyle işbirliği yapılarak ihtiyaç sahiplerinin sorunları çözüme kavuşturuluyor. Sahada görev yapan 28 kişilik ekip günün 24 saati hizmet vermeye devam ediyor. Bunlara ilave olarak Kovid hastaları ile teması olan vatandaşların gıda ihtiyaçları karşılanıyor.

DEZENFEKTE ÇALIŞMALARINI TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri de temizlik ve dezenfekte çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 2 mikronsis dezenfeksiyon aracıyla sokaklar dezenfekte ediliyor. Özel kıyafetli korona timleri ilçeyi mikroplardan arındırmaya devam ediyor. Sokaklar 8 tanker ve 1 su jeti ile yıkanıyor. 2 bin 758 sokak ayda en az 2 defa dezenfektanlı su ile yıkanıyor. 3 bin 500 çöp konteyneri belirli periyotlarla toplanıp temizleniyor. Kovid hastalığı tanısı konulan vatandaşların bulunduğu konutlardaki ortak alanlar da dezenfekte ediliyor. Yine ‘tam kapanma” sebebiyle insan ve araç yoğunluğunun azalmasını fırsat bilen ekipler, ana arter ile caddelerdeki bordürlerin boyanması işlemini gerçekleştiriyor.

“HEMŞEHRİLERİMİZİN SAĞLIĞI, HUZURU VE GÜVENİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Mübarek Ramazan ayında hemşehrilerinin sağlığı, huzuru ve güveni için hizmetlerini aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Ekiplerimiz, devletimizin Kovid 19 salgını konusunda aldığı kararları harfiyen yerine getirmek için günün her saati hizmet sunmaktadır. İnşallah, kurallara uymak ve üzerimize düşen diğer vazifeleri yerine getirmek suretiyle bu salgın belasından kurtulacağız. Mübarek Ramazan Bayramı’na hep birlikte sağlık, huzur ve bereket içerisinde kavuşacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183