Öne Çıkanlar FENERBAHÇE Galatasaray ibb Bağcılar Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

İBB Koordinasyon Toplantısı İmamoğlu başkanlığında yapıldı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde yapılan toplantıya Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün katıldı.

İstanbul halkının yaşadığı sorunların ilçe belediye başkanlarıyla koordineli şekilde çözülmesi için yapılan toplantıya AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakına mensup belediye başkanları katılmadı. Başkan İmamoğlu, "Bir araya gelemeyeceksek insanların kucaklaşmasını nasıl sağlayacağız" dedi.
"İstanbul'u 10 çalışma bölgesine ayırdık"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İlçelerin ortak sorunlarını, birlikte yapılabilecek çalışmaları, İBB ve ilçe belediyeleri arasındaki tartışmalı yetki konularını görüşeceğiz ve karşılıklı iletişim ve görev paylaşımı sağlayacağız. İstanbul'a katkı sunacak projeleri konuşup, birbirimizden öğreneceğiz aslında. Bu amaçla İstanbul'u 10 çalışma bölgesine ayırdık. Bu bölgelerde öncelikli olarak ulaşım, iş ve istihdam politikaları, afet ve acil durum yönetimi, çevre ve ekoloji, mülteci ve göç konularında ortak masalar oluşturulacak. İlçelerin kendi özgün konularında da farklı konu başlıklarında da iş birliğine gidecek plan oluşturulabilecek. Farklı ilçeler, ortak sorunlarına göre birliktelikler kurabilecek." dedi.

"Şehrimize hak ettiği değeri kazandıracağız"

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, "İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu başkanlığında, İstanbul ilçe belediye başkanları olarak koordinasyon toplantısında bir araya geldik. Hep beraber uyum içerisinde çalışarak, şehrimize hak ettiği değeri kazandıracağız." dedi.

İstanbul'un ilçe belediye başkanlarıyla gerçekleştirilen İBB Koordinasyon Toplantısının 2 ayda 1 yapılması planlanıyor.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183