Öne Çıkanlar haberdesiniz Kelamdan Kaleme Ertuğrul Bodur Türkiye Atletizm Federasyonu heyecan

Bu haber kez okundu.

Zencefil limon çayı faydaları nelerdir?

Zencefil limon çayı, soğuk kış günlerinde başımıza dert olan öksürüklere karşı doğal bir antikordur. Vücuda sağladığı bin bir çeşit yararı ile birlikte vücudumuza dost olan bir bitki çayıdır. Kas yorgunlukları, vücuttaki yağ oranının dengelenmesi ve mide de oluşan rahatsızlıklara karşı direnç sağlar.

ZENCEFİL LİMON ÇAYI FAYDALARI NELERDİR?

Zencefil limon çayı, genellikle solunum yolu iltihaplanmalarına karşı tüketilen bitki çaylarından birisidir. Zencefil limon çayı neye iyi gelir? Sorularından yola çıkarsak zencefilin tek başına vücuda sağladığı yarar saymakla bitmezken C vitamini bakımından en zengin bitki olan limon ile birleşimi insan sağlığı için tam bir mucize yaratıyor. Düzenli kullanımda etkisini gösteren zencefil limon çayı ne işe yarar? Yarar soruları çoğalırken biz hepsini sizler için yanıtladık. Yazımızda sizler ile beraber.

Hazımsızlık ve mide şişkinliklerine iyi gelir.

Mide bulantısına iyi gelir.

Vücut ısısını arttırır. Bu sayede vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Kolesterol düşürücü etkisi vardır.

Nefes darlığına iyi gelir.

Mantar enfeksiyonlarına karşı koruma sağlar.

Gıda zehirlenmelerinde kullanılır.

Eklem ağrılarına iyi gelir.

Baş dönmesini engeller.

Vücutta oluşan kronik ağrıları dindirir.

Romatizma ağrılarını azaltır.

Zencefil limon çayı bağırsakları çalıştırarak aşırı kilo alımını dengeler.

Kolon kanseri hastalarında zararları hücrelerin büyümesine geciktirir.

Yumurtalık kanseri rahatsızlıklarında kullanılır.

ZENCEFİL LİMON ÇAYI NASIL YAPILIR?

Zencefil limon çayı, lezzeti ve sayısız faydaları sayesinde tüketimi en fazla olan bitki çaylarındandır. Sağladığı faydalar sayesinde sıkça sorulan zencefil limon çayı nasıl demlenir? sorusunun cevabı sizlerle

Zencefil limon çayı tarifi:

Zencefil limon çayı, 200 ml için bir çay kaşığı toz zencefil kullanılır. İlk olarak 200 ml su kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine bir çay kaşığı zencefil eklenir ve yaklaşık olarak 5-10 dakika arası demlenmeye bırakılır. Demlenme işlemi bittikten sonra içerisine limon dilimleri veya taze sıkılmış limon suyu eklenir. Tatlandırmak isteyen kişiler çayın içerisine bal ekleyebilir.

ZENCEFİL LİMON ÇAYI ZAYIFLATIR MI?

Kilo vermek isteyen kişiler çoğunlukla bitki çaylarına yönelir. Zencefil limon çayı da bu bitki çaylarından birisidir. Zencefil limon çayı bağırsakları çalıştırma ve yağ yakımını hızlandırma faydalarıyla adından söz ettirir. Hem limon hem zencefil, metabolizmayı hızlandırır ve kalori kaybına sebep olur. Sağlıklı ve dengeli bir kilo kaybına olanak sağlar.

ZENCEFİL LİMON ÇAYI ADET SÖKTÜRÜR MÜ?

Kadınların yaşadıkları ağrılar ve kasılmalarla başları belada olan regl dönemlerinde ihtiyaçları olan en önemli şey adet söktürücü çaylardır. Bunlar arasında en hızlı etkisini gösteren çay zencefil limon çayıdır. Zencefil limon çayının rahatlatıcı etkisiyle ağrı ve kasılmalara karşı koruma sağlar. Regl döneminden önce tüketilmesi durumda düzensizlik yaşayan kişiler de adet döngüsünü düzene sokar. Adet döneminde oluşan halsizlikleri ortadan kaldırır. İçerisindeki yüksek C vitamini sayesinde vücudu zinde tutar ve bu zorlu dönemin hafif ve ağrısız geçirilmesini sağlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183