Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika Kelamdan Kaleme Erdoğan Ertuğrul Bodur

Bu haber kez okundu.

Ankara’da Yeni Yılın İlk Bebeklerini Ziyaret Etti
 “2020 yılında güçlü bir Doğum Eylem Planı’nı devreye sokacağız”

Bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi alan ve normal doğumla dünyaya geldiğini öğrenen Koca, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, “2020 yılında güçlü bir Doğum Eylem Planı’nı devreye sokacağız. Bunun hazırlıklarını yaptık. Burada özellikle sezaryen değil, normal doğumu teşvik edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sezaryen doğum oranlarının kamu hastanelerinde daha makul olduğuna değinen Koca, Ankara Şehir Hastanesi'nde de “Her gebeye bir ebe-her odaya bir ebe” uygulamasını başlattıklarını ve böylelikle primer sezaryen oranının yüzde 15’lere kadar düştüğünü anlattı. Bakan Koca, sözlerini şöyle sürdürdü: “2020’de özellikle ‘anne dostu hastane’ sayılarımızı daha da artırarak, normal doğum sayılarını artıran, sezaryene tıbbi müdahale dışında izin vermeyen bir yaklaşımı devreye sokmak istiyoruz.”

2020 yılının sağlıklı, huzurlu ve mutlu geçmesi temennisinde bulunan Koca, fedakar ve özverili çalışan, 1 milyonu aşkın sağlık personelinin de yeni yılını kutladı. Sağlık Bakanı Koca, açıklamalarının ardından, Gökhan bebeğe altın taktı, anne Hatice Açıkel’e de çiçek ve hediye verdi.

Bakan Koca’dan, 112 Koordinasyon Merkezi çalışanlarına yılbaşı ziyareti


Hastanenin çocuk acil bölümünde tedavi gören hastaları da ziyaret eden Koca, ardından 112 Komuta Kontrol Merkezi’ne geçti. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü 112 Başhekimliğine bağlı merkezi ziyaret eden Bakan Koca, hastaneler arası koordinasyon sistemine ilişkin bilgi aldı.

Telsiz anonsuyla ambulansta çalışan sağlık personelinin ve ailelerinin yeni yılını kutlayan Koca, böyle bir gecede ailelerinden ve sevdiklerinden ayrı kalarak vatandaşlara hizmet etme gayreti içinde olunduğunu bildiğini dile getirdi. Bakan Koca, telsizle ekiplere seslenerek, “Beni bir Sağlık Bakanı olmaktan öte bir meslektaşınız olarak görün. Sorunlarınızı, dertlerinizi çözme noktasında her zaman gayret içinde olacağımdan emin olabilirsiniz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183