Öne Çıkanlar Haber kağıthane spor merkezi Esnaf Odası küçükçekmece belediyesi belediye

Bu haber kez okundu.

Zeytinburnu Belediyesi’nden “Atığını Sıfırla, Doğayı Koru”

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde yürütülen çevre hareketinden yola çıktıklarını söyleyen Arısoy, ilk olarak Merkezefendi Mahallesi'nde başlattıkları sıfır atık projelerini zamanla tüm ilçeye yayacaklarını söyledi.
Pilot bölge seçilen Merkezefendi Mahallesi'nden başlayarak tüm çöplerin dönüştürülebilenler ve dönüştürülemeyenler olarak ayrılacağını ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, tüm mahalleye geri dönüştürülebilir atıklar için konteynerler yerleştirildiğini ve gördükleri ilgi karşısında şaşırdığını ifade etti.
Arısoy, "Uygulamaya başladığımız ilk günlerden itibaren vatandaşlarımızdan aldığımız yoğun destek kampanyanın Zeytinburnu'nda çok başarıya ulaşacağını gösteriyor. Mahalle sakinlerimizin de desteğiyle inşallah geri dönüştürülebilir atıkları çöp olmaktan kurtaracağız ve büyük bir israfın önüne geçeceğiz. Belediyemizin daha önce başlattığı atık yağ ve pil uygulamaları devam ediyor. Bugün itibariyle de Merkezefendi'deki çöpleri ayrıştırılmış olarak toplayacağız" dedi.
Zeytinburnu Belediyesi Temizlik İşleri personeliyle birlikte mahalle sakinlerini çat kap ziyaret ederek proje hakkında bilgi veren Başkan Arısoy, daha sonra gazetecilere de konuyla ilgili bilgi verdi.

ATIKLARDAN GÜBRE ÜRETİMİNE BAŞLANDI

Arısoy, “Öncelikle ‘Sıfır Atık’ projesi dâhilinde belediye binasındaki tüm çöp kovaları toplanarak yine tüm katlara atıkların ayrıştırıldığı üniteler yerleştirildi. 5 ayda toplanan 6,5 ton atık, kompost cihazlarında gübre olarak dönüştürüldü ve ilçedeki yeşil alanlarda kullanıldı”
“12 Haziran’dan sonra belediyemizdeki tüm masa altı çöp kovalarını toplattık. Görevli personelimiz de bina içine yerleştirilen ünitelere çöplerini türlerine göre atmaya başladı. Belediye binamızın arka kısmında oluşturulan alanda atıklar tartılarak kilolarına göre ayrıştırıldı ve biriktirilmeye başlandı. Belediye yemekhanesinden ve semt pazarlarından kalan artık yiyeceklerin makinede işlenmesiyle organik kompost üretimi yapılmaya başlandı ve üretilen 216 kilogram kompost Dr. Ziya Gün Parkı’nın yeşillendirme çalışmalarında kullanıldı”

“Çöplerimizi hem ekonomiye kazandıracağız, hem de sürdürülebilir bir çevre için mücadele edeceğiz” diyen Ömer Arısoy, “Çevre konusu üzerinde önemle durması gereken bir husustur. Biz de Zeytinburnu ailesi olarak bu Sıfır Atık hedefine doğru hızla yürüyeceğiz.” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183