Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Yürüyen merdivenler vatandaşı isyan ettirdi

 Vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için yapılmış olan yürüyen merdivenlerin çoğu çalışmıyor. Özellikle asansörü çalışmayan, yürüyen merdiveni de bozuk olan metrobüs istasyonları vatandaşlara sıkıntılı anlar yaşıyor.



İstanbul’un merkezi noktalarında, insan yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde bulunan yürüyen merdivenlerin çoğu çalışmıyor. Özellikle sabah ve akşam mesai saatlerinde vatandaşların sıkıntılı anlar yaşamasına neden olan merdivenlerin bazıları aylardır hizmet vermiyor. Yürüyen merdivenleri kullanmak isteyen vatandaşlar ise önce bariyerler ile karşılaşıyor. Sonrasında geri dönen vatandaşlar istasyonda asansör varsa ve çalışıyorsa asansör ile yoluna devam ediyor. Asansörü de bozuk bir istasyona denk gelen vatandaşlar ise isyan ederek merdivenlere yöneliyor. Merdivenlerin sık sık arızalanması da vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bazı istasyonlarda çalışan işçiler görülse de bir süre sonra merdivenlerin tekrar bozulduğu gözleniyor.

AYLARDIR ÇALIŞMIYOR

Özellikle Avcılar ve Şirinevler Meydanı’nın Ataköy tarafında bulunan yürüyen merdivenler aylardır çalışmıyor. Üzerinde ise, ‘en kısa sürede hizmete alınacaktır’  notu yazılı olan merdivenler aynı zamanda çöplük yuvasına dönmüş durumda. Sigara izmaritleri ve ambalaj poşetleri ile dolu olan merdivenlerin ne zaman temizlenip hizmete alınacağı bilinmiyor.

ŞİKAYET YAĞIYOR

Bazı vatandaşlar durumu sağlık açısından olumlu olarak değerlendirirken özellikle yaşlı, çocuklu ve engelli vatandaşları merdivenlerin çalışmaması zor durumda bırakıyor. Bazı vatandaşlar ise konu ile ilgili ALO 153 Hattı’nı arayıp şikayette bulunmalarına rağmen kesin bir çözüm yolu bulunmamasına tepki gösteriyor.

İddialara göre, yürüyen merdivenlerin bazı parçaları yurtdışından getiriliyor ve bulunması çok zor oluyor. Bu yüzden yürüyen merdivenler bozulduğu zaman parça gelene kadar tamir edilemiyor.



SENAY BADUR-Kent Yaşam

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183