Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme heyecan Ertuğrul Bodur memur Türkiye Atletizm Federasyonu

Bu haber kez okundu.

Yağmur altında hem oynadılar hem hamsi yediler

 Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar Trabzonlular Derneği işbirliğiyle Bağcılar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı’nda 12. Geleneksel Hamsi Şöleni düzenlendi. Havanın yağmurlu olmasına rağmen meydan binlerce kişiyle dolup taştı. İlçe sakinleri, çalan kemençe müziği eşliğinde el ele verip horon oynadı. Keyifli anların yaşandığı şölende Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’da hemşehrilerini yalnız bırakmadı.

Birlik ve beraberlik adına bu etkinlikleri önemsiyoruz

Meydanı olduran vatandaşlara seslenen Çağrıcı, “Geleneksel hale getirmiş olduğumuz hamsi şöleninde yine birlikteyiz. Hamsi denilince akla Karadeniz gelir. Dünyaya ün salmış olan ve birilerinin balık dediğine biz Karadenizliler olarak hamsi diyoruz. Hem kültürlerimizi tanıtma adına hem de tüm yöredeki hemşehrilerimizin bir araya gelmesi, birlik ve beraberlik sergilemeleri adına bu etkinlikleri önemsiyoruz. Bugün de 3 ton hamsiyle güzel bir ziyafette buluşuyoruz. Bir de Karadenizli hemşehrilerimizin hamsilerle neler ortaya koyduklarını, ne yemekleri yaptıklarını hep birlikte göreceğiz. Bağcılarımızın huzurunun birlik ve beraberlikten geçtiğini bir kez daha burada sergiliyoruz.Bugün yağmurun yağmış olması Karadeniz havası içerisinde bu ikramların yapılıyor olması da ayrıca anlam ifade ediyor. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Tatlı ve tuzlu hamsili yemeklerin tadına doyum olmadı

Kendisi de Karadenizli olan Çağırıcı, hamsiyle ilgili olarak şu tüyoları verdi: “İri hamsi olsa kılçık ayıklanır ama küçüğünün kılçığıyla yenmesi daha lezzetli oluyor. Hamsinin tazeliğini tezgâhta solungacından pişerken de kendi kokusundan anlıyoruz.”
Daha sonra da alana kurulan ızgaralarda ve ocaklardaki tavalarda pişirilen hamsiler sıcak sıcakdavetlilere dağıtıldı. Çağırıcı’da kendi pişirdiğihamsilerden katılımcılara ikramda bulundu. Aynı sofrayı paylaşan ilçe sakinleribirbirleri arasında sohbetler ederek komşuluk ilişkilerini de geliştirdi. Ayrıca hamsiden yapılan sarma, kebap, karnıyarık, pizza ve pastadan oluşan 20 çeşit yemek de katılımcıların ilgisini çekti. Çağırıcı, hamsiden yapılan yaş pastayı kestikten sonra davetliler merak ettikleri tatlı ve tuzlu yemeklerin de tadına baktı. Bazı kadınlar ise aşçılardan hamsili yemeklerin tarifini istedi.
10 bin kişiye 3 ton hamsinin ikram edildiği ve renkli görüntülerin yaşandığı şöleneAK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk,MHP MYK üyesi Erdem Karakoç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu, Bağcılar Trabzonlular Derneği Başkanı Ethem Coşkun da katıldı. Programda başkan Çağırıcı ile Karakoç’un samimi bir şekilde sohbet ettiği görüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183