Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi kurban bayramı kent yaşam gazetesi Mehmet Berke Merter; Salgına karşı seferberlik başlatmalıyız Büyükçekmece

Bu haber kez okundu.

Virüslere Karşı Korumak İçin Vitaminlerden Faydalanın

 Tedavisi belirli olmayan virüs kaynaklı hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlü tutmak, alınması gereken önlemlerin başında geliyor. Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, bağışıklığı korumak için düzenli uyku, stresten uzak bir yaşam, hijyen kurallarına uyma, egzersiz ve dengeli beslenme ile birlikte vitamin alımının önemine de dikkat çekti.

“C ve D vitamini ile bağışıklığınızı güçlendirin”

Dengeli beslenmek için kaliteli protein, tam tahıllı ürünler, bakliyat ve mevsiminde sebze-meyve tüketilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, “Bağışıklık sistemini güçlendirmek için C ve D vitamininden yararlanılabilir. Viral enfeksiyon kaynaklı şikayetlerin azalmasında etkili olan C vitaminini doğal yollardan almak mümkün. Maydanoz, yeşil sivri biber, kırmızı biber, karnabahar, brokoli, çilek, kivi, portakal ve limon gibi C vitamininden zengin besinlerle günlük ihtiyaç kolayca karşılanabilir. Ancak söz konusu D vitamini olduğunda durum farklılık gösteriyor. Çünkü D vitaminin besinsel kaynakları son derece sınırlı. Ana kaynağı güneş ışınları olan bu vitaminden herhangi bir nedenle (Örneğin mevsim itibarıyla) yeterince yararlanılamadığında, D vitamini eksikliğinin yaşanması kaçınılmaz oluyor. Bu durumda D vitamini takviye olarak almak ya da D vitamini ile zenginleştirilmiş besinler tüketmek önemlidir” dedi.


“Kalsiyumun emilimini D vitamini sağlıyor”

D vitamini alımını artırmak için D vitamini ile zenginleştirilmiş peynir tüketilebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Garipağaoğlu, “D vitamininin eksikliği, kemik ve kas güçsüzlüğüne sebep oluyor, halsizliğe de sık rastlanıyor. Bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucunda enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere pek çok hastalık ortaya çıkabiliyor. D vitamini eksikliği insülin direncinden obeziteye, depresyondan kanser riskine kadar pek çok önemli sağlık sorununa da neden olabiliyor. İşte tüm bu nedenlerle D vitamini, kemikler başta olmak üzere vücudun genel sağlığı ve iyiliği için hayati öneme sahip. Diğer yandan, bağışıklık ve kemik sağlığımız için çok değerli olan kalsiyumun vücuda yerleşimi de D vitaminiyle sağlanabiliyor. Bu nedenle D vitaminin sürekli alımını sağlamak hastalıklara karşı korunmada büyük önem taşıyor. 100 gramıyla D vitamini ihtiyacının yaklaşık üçte birini karşılayan D vitamini ile zenginleştirilmiş peynirler gerek kahvaltıda gerekse diğer öğünlerde sofralardan eksik edilmemeli” açıklamasında bulundu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183