Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Ulaşım ve sağlık havadan hızlanacak

İSPARK’ın işlettiği pistler İstanbul trafiğine havadan çözüm sunuyor. Trafiğin yoğun olduğu ana arterlerde helikopterlerin iniş ve kalkışları için alternatif bir çözüm olarak kullanılan modern Heliportlar sadece ulaşımda değil, özellikle sağlık alanında da hizmet veriyor. Acil durumlarda hava ambulansı ile hasta nakillerinin yapıldığı pistler, hızlı ve zamanında çözüm oluyor.

İstanbul içine ve farklı illere yapılan ilk yardım hizmeti ile hasta nakillerinde kullanılan Heliport pistlerine yeni eklenecek Hasdal, Sütlüce ve Yenikapı’da büyük katkı sağlayacak.



Hava Ulaşımı genişleyecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptığı ve İSPARK’ın işlettiği helikopter pisti sayısı beşe çıkıyor. Yeni pistlerin de açılması ile hava taksi ve şehirci uçuşlar planlanıyor.Sağlık ve ilk yardım amacı dışında kullanımlarda 150 TL+KDV ücreti alınıyor.
Hava taksi ile Kadıköy-Yenikapı 3, Üsküdar-Şişli 4, Kadıköy-Sütlüce arası 6 dakika olacak. Planlama aşamasında olan yedi noktanın da tamamlanmasıyla Heliport sayısı artırılacak.

İBB’nin yapımını tamamladığı Sütlüce, Yenikapı ve Hasdal heliport pistlerinde yakında hizmet vermeye başlayacaklarını belirten İSPARK Genel Müdür Nurettin Korkut ‘’ Heliportlar hava ambulansı ve ilk yardım amaçlı kullanımlar için önemli bir transfer merkezi olacak. Ayrıca turizm ve hava taşımacılığında da önemli rol oynayacak.’’ Dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183