Öne Çıkanlar Don Ve Buzlanma İNSANI İMAMOĞLU: KÜÇÜKÇEKMECE METRO HATLARININ MERKEZİNDE OLACAK Sultangazi Belediye Başkanı Dursun Liseli Gençlerin Mezuniyet Mutluluğuna Ortak Oluyor Yalçın Akdoğan

Bu haber kez okundu.

Türkiye’nin en büyük kütüphanesi Eyüp’te kurulacak

 Rami Kışlası’nın müze olarak hizmet vermesi için çalışmalar devam ederken, halen kışla içinde yer alan Kuru Gıda Toptancılar Hali için de Kayabaşı’nda yeni bir çarşı inşaa ediliyor
Rami Kışlası’nın müze, kütüphane, alışveriş ve 220 bin metrekarelik peyzaj düzenlemesiyle İstanbul'un en önemli kültür ve sosyal alanlarından biri olacağı belirtiliyor. Rami Kışlası Bilim ve Teknik Müzesi adıyla yürütülen proje kapsamında, tarihi binanın yeri, boyutları, ulaşılabilirliği, müze programına uygunluğu göz önünde bulundurularak, ‘şehir müzesi’ olması hedefleniyor.

MODERN TEKNOLOJİ KULLANILACAK

Kışlanın tamamlanmasıyla birlikte çevresindeki yapıların da iyileştirilmesi öngörüldü. Tek bir kapıdan girişin yapılacağı müzede, bununla birlikte ziyaretçilerin gezebileceği büyük bir avlu ve iç mekanlar inşa edilecek. Koridorlarla geçişlerin sağlanacağı avluda, sergi salonları ve gezi mekanları yapılacak. Ayrıca, ziyaretçiler için kafeteryalar, kitapçı dükkanları, hediyelik eşya satış birimleri ile geleneksel el sanatlarının yapımını, tanıtımını ve satışını içeren atölyeler de bulunacak. Tarihi binanın dokusunu bozmamak için bitişiğine kışla yapısına uygun, modern teknoloji kullanılacak.



TÜRKİYE’NİN GÖZ BEBEĞİ OLACAK’

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da müze ile ilgili çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, en kısa zamanda restorasyonun tamamlanarak açılışının gerçekleştirileceğini ve vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi.Rami Kışlası Şehir Müzesi'nin, sadece İstanbulluların değil tüm Türkiye'nin göz bebeği olacağını söyleyen Aydın, Tarihi kışlanın müze, kütüphane ve 220 bin metrekarelik peyzaj düzenlemesiyle İstanbul'un en önemli odak noktalarından biri olmaya aday olduğunu belirtti. Proje kapsamında, tarihi binanın yeri, boyutları, ulaşılabilirliği, müze programına uygunluğu göz önünde bulundurularak, şehir müzesi olmasının kararlaştırıldığını vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

SERGİ SALONLARI VE GEZİ MEKANLARI OLACAK

Kışlanın tamamlanmasıyla çevresindeki yapıların da iyileştirilmesi öngörüldü. Tek bir kapıdan girişin yapılacağı müzede, ziyaretçilerin gezebileceği büyük bir avlu ve iç mekanlar da inşa edilecek. Koridorlarla geçişlerin sağlanacağı avluda, sergi salonları ve gezi mekanları yapılacak. Ayrıca, ziyaretçiler için kafeteryalar, kitapçı dükkanları, hediyelik eşya satış birimleri ile geleneksel el sanatlarının yapımını, tanıtımını ve satışını içeren atölyeler de yer alacak. Mevcut tarihi binanın dokusunu bozmamak için bitişiğine kışla yapısına uygun, çağdaş teknoloji kullanılarak yapılacak kütüphane 10 milyon kitap kapasitesi ve sınırsız dijital kayıt imkanı ile 75 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak."

KIŞLA İÇİNDEKİ GIDA TOPTANCILARI ŞAHİNTEPE’YE TAŞINACAK

Rami Kışlası içinde faaliyet gösteren Rami Gıda Toptancıları Hali esnafı için Kayabaşı Batı Resneli Bölgesi’nde (Şahintepe)  yapılan modern çarşının inşaası devam ediyor. Doğuş İnşaat'ın üstlenici olduğu projede, Kayabaşı'nda yapılan yeni çarşının 322 bin metrekarelik alan üzerinde 110 bin metrekareye yakın inşaatı tamamlanmak üzere. Projede 990 toptancı dükkanı, banka, restoran, kafeterya gibi ihtiyaçlar için 120 ticari dükkânı, 541 araçlık kapalı, 634 açık, 65 tır olmak üzere toplam bin 240 araçlık otopark, mescit ve sosyal tesisten oluşan bir yerleşke inşa ediliyor.

KARLI’DAN AYDIN’A TEŞEKKÜR

Kuru Gıda Hali, Rami Kışlası ve Rami Bir Nefes Parkı'nda incelemelerde bulunarak İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği Başkanı Mustafa Karlı ve hal esnafıyla buluşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, burada yaptığı konuşmada Kayabaşı’ndaki Çarşı Projesinin ilerlediği belirterek hal esnafının daha güzel ve olması gereken bir yere kavuşması gerektiğini vurguladı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın her fırsatta hal esnafının sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirten Dernek Başkanı Mustafa Karlı, Aydın’a teşekkür etti. Karlı, ayrıca 2019 yılında yeni yapılan hal binasına taşınabileceklerini söyledi.  
FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183