Öne Çıkanlar kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol küçükçekmece belediyesi

Bu haber kez okundu.

TÜRKİYE’DE 60 BİN 863 GEMİ ADAMI VAR

 GÜRER KRİZ SÜRECİNİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

 

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Türkiye-Rusya krizi sonrasında, Türk gemiadamlarının Rusya limanlarında yaşadığı sorunları TBMM gündemine taşıdı. Gürer, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlanması istemiyle yönelttiği soru önergesinde, “Bakanlığınızca Gemi adamları ve gemilerle ilgili istatistiki bilgilerhazırlanmakta mıdır? Hazırlanıyor ise 2016 yılı ile ilgili veriler nedir? Rus limanlarında Türkiye-Rusya krizi sonrasında, normalleşme sürecine kadar Türk personelin gemi adamı cüzdanına kişi başı kesilen toplam ceza ne kadar olmuştur?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi. 

 

BİR YILDA 49 BİN KİŞİYE GEMİADAMI CÜZDANI

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta 2016 yılında 49 bin 297 gemiadamı cüzdanı düzenlediklerini ve 8 bin 79 kişiye de ilk defa gemiadamı olarak yeterlilik belgesi verdiklerini bildirdi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer sorusuna verdiği yanıtta Bakan Arslan, Yeterlilik belgelerinin geçerlilik süresi henüz bitmemiş olan 28 bin 42 zabitan ve 60 bin 863 tayfa sınıfı gemiadamı bulunduğunu da açıkladı. 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2016 yılında Türk limanlarına gelen gemi sayısının ise 3 bin 789 olduğunu ifade etti. 

 

RUSYA LİMANLARINDA TÜRK GEMİADAMLARINA PARA CEZASI

 

Bakanlıkları tarafından gemiadamlarına verilen cüzdanların 48 sayfadan 62 sayfaya yükseltildiğini belirten Bakan Arslan, “Türkiye-Rusya krizi sonrasında, Rusya Federasyonu tarafından bu gemiadamı cüzdanları tanınmamıştır. Bakanlığımızca Rusya Federasyonuna yazılı bildirimden bulunulmasına rağmen, bu cüzdana sahip gemiadamlarına Rusya Federasyonu tarafından 80-100 USD arası ceza uygulanmış, bu cezayı armatör firmalar ödemiştir. Rusya Federasyonu ile ilişkilerin normalleşmeye başlamasından sonra, bu cezalar kesilmemeye başlanmıştır” dedi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183