Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan gündem haber Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran

Bu haber kez okundu.

Tiyatro festivali başladı

Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Ataşehir Tiyatro Festivali muhteşem bir gala ile başladı.
Bu yıl ‘kırmızı halı’ geçidiyle açılan galaya; Haldun Dormen, Metin Akpınar, Zihni Göktay, Ezel Akay, Orhan Aydın, Deniz Arcak, Yavuz Seçkin, Hakan Yılmaz, Sevinç Erbulak, Füsun Demirel, Fırat Tanış ve Ayça Varlıer’in yanı sıra çok sayıda tiyatro sanatçısı katıldı.



Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nin önünde kırmızı halıda yürüyen sanatçıları, tiyatro öğrencileri karanfillerle karşıladı. Klasik müzik eşliğinde süren galanın kokteyli, tiyatronun eşsiz karakterlerini sergileyen canlı mankenler ve pandomim sanatçılarının gösterileri ile devam etti.



Galada konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tiyatronun hem sanat hem edebiyat hem de politika olduğunu ifade ederek; “Tiyatro; seyircisini, ülkesini, bir toplumun kaderini ve yönünü değiştirmenin mücadelesidir. Otoritenin ve karanlığın panzehri olan tiyatro bu nedenle ölümsüzdür. Ne mutlu bize ki bu inançla 8 senedir ülkemizin en önemli tiyatrolarını, oyuncularını ve eserlerini Ataşehir’de halkımıza sunuyoruz” dedi.



Tiyatro sanatının duayeni Haldun Dormen’e ithaf edilen galada Dormen Müzikallerine Selam Konseri düzenlendi. Ataşehir Belediyesi çalışanları ve Dormen Tiyatrosu oyuncularının ortak hazırladığı müzikalde; Fırat Tanış, Ayça Varlıer ve Sevinç Erbulak da sahne aldı. Galanın sonunda İlgezdi, Haldun Dormen’e teşekkür plaketi ve çiçeği sundu.



Plaket sunumunda konuşan Haldun Dormen, “Ataşehir’de böyle bir mucizenin olacağına inanmazdım. Tiyatroya böyle bir katkı sağladığı için Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teşekkür ediyorum” dedi.



’24 OYUN SAHNELENECEK’

Türk tiyatrosunun en değerli isimlerini tiyatroseverlerle buluşturmayı hedefleyen Festivalde, 27 Mart- 24 Nisan tarihleri arasında 24 oyun sahnelenirken 12 atölye çalışması ve dört söyleşi yapılacak.



Festivalin sloganı, “Her Halde Tiyatro” olarak belirlenirken, Festival boyunca sahnelenecek oyunların biletleri de, ücretsiz olarak “Bir Kitap, Bir Bilet” kampanyası karşılığında dağıtılıyor.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183