Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan gündem haber Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran

Bu haber kez okundu.

Taner Kazanoğlu, Cumhuriyet Başsavcılarını Göreve Davet Etti!
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik yapılan hakaretleri şiddetle kınadığını ve güneş balıkla sıvanmayacağını ifade eden Kazanoğlu, “Kendini bilmez bu kişilerin söylemleriyle Atatürk küçük düşürülemez ancak bunların hesabının Adalet nezdinde tek tek sorulması lazım ve soracağız” dedi.

 

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, ülke ve ulus olarak varlığımızı borçlu olduğumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsına saygı göstermek, onu korumak, saldırılar karşında durmak ve gereğini yapmak her Türkiye Cumhuriyeti yurttaşının asli görevi olduğunu söyleyen Avukat Taner Kazanoğlu, “Laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin kurucusu, ülkemizi çağdaşlık yolunda ilerleten Mustafa Kemal Atatürk’e ve manevi değerlerimize saldıranlar yargı önünde hesap vereceklerdir” ifadelerini kullandı.

 

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA ŞİKÂYET ETTİ

 

Sosyal paylaşım sitesi üzerinden @Akif_olmak rumuzlu şahsın, ülkemiz kurucu Cumhurbaşkanı M. Kemal Atatürk’e ettiği küfür ve hakaretler nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet eden Kazanoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti.

 

“Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasından sonra "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla yargılananların sayısının on binleri bulduğu iddia edilirken, daha 2019’un ilk üç ayında dokuz gazetecinin yaklaşık 47 yıl hapsi istenirken; sadece ülkemizde değil tüm dünya ya örnek olmuş ülkemizin kurucusu ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden pervasızlar için ne yapılıyor?

 

7 Kasım 2016’da Facebook hesabından “benzini boş verin dünyanın en pahalı cumhurbaşkanı bizde” şeklinde sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı yazı için, Baykan Asliye isimli vatandaşın Ceza Mahkemesince 2 yıl 4 ay hapisle cezalandırıldığını siz sevgili basın mensubu arkadaşlarıma hatırlatırken, Âkif olmayı “Rabb'in önünde iki büklüm olup Küfrün karşısında dimdik durmak!” olarak değerlendiren sosyal paylaşım sitesi sahibi @Akif_olmak rumuzlu şahsı sizlerin tanıklığında ülkemiz kurucu Cumhurbaşkanı M. Kemal Atatürk’e ettiği küfür ve hakaretler nedeniyle ihbar ediyor, Cumhuriyet Savcılarımızı göreve davet ediyorum!

 

BOZACISI DA KENDİSİ, ŞIRACISI DA

 

Söz konusu @Akif_olmak isimli şahıs, sosyal medyada sanki kendisini çok destekleyen varmış gibi algı yaratmaya çalışan, attığı twetleri genelde kendi reetwetleyip algı yaratmaya çalışan meczubun biridir. Yani arkadaşın bozacısı da kendisidir, şıracısı da!

 

Siz basın mensuplarının öncülüğünde Adalet Bakanlığı’mızın, öncelikle bir vatandaş, sonrasında siyasetçi ve bunlarda yetmezse bir Avukat olarak sorularıma yanıt vermesini istiyorum.

           

ADALET BAKANLIĞI’NA SESLENDİ

 

* Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçildiği tarihten bu güne dek TCK 299 kapsamında toplam kaç kişi gözaltına alındı, kaçı tutuklandı, kaçı hüküm giydi? Hüküm giyenlerin ceza süreleri nedir?

 

* Aynı şeklide Anayasamızda da mevcut olan 5816 sayılı “ATATÜRK'Ü KORUMA KANUNU” kapsamında, ettiği hakaretler nedeniyle toplam kaç kişi gözaltına alındı, kaçı tutuklandı, kaçı hüküm giydi? Hüküm giyenlerin ceza süreleri nedir?

           

* Hali hazırda kaç kişi cumhurbaşkanına hakaret suçu nedeniyle cezaevinde? Kaç kişi hakkında soruşturma başlatıldı?

           

* Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçildiği tarihten önceki cumhurbaşkanları döneminde bu suç kapsamında kaç dava açıldı ve kaç kişi hakkında cezaya hükmedildi?

           

* Cumhurbaşkanına hakaret davaları özel bir merkezden takip ediliyor mu? Var ise bu konuda çalışan kaç görevli bulunuyor? Bu görevlilerin tek görevi Recep Tayyip Erdoğan’a edilen hakaretlerimi takip etmek?

           

* Cumhurbaşkanı ibaresinin geçtiği her türlü beyan ve ifadeler övücü olmadığı müddetçe eğer R. Tayyip Erdoğan’a ise hakaret, kendisinden öncekilere eleştiri olarak mı sayılıyor?

 

BURHAN KUZU’YA TEPKİSİNİ DE DİLE GETİRDİ

 

Bununla birlikte, her fırsatta Atatürk'e saldırmayı marifet sayan Burhan Kuzu tarafından; Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığıyla bilinen şahısların söylemlerine dayanarak, özellikle Lozan Barış Anlaşması konusunda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğu ve bir takım asılsız beyanlarda bulunduğu görülmektedir.

 

CUMHURİYET SAVCILARINI GÖREVE DAVET ETTİ

 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Lozan Barış Anlaşması'nın imzalanmasının 96. yıldönümü sebebi ile yayınlanan mesajda 'Lozan Barış Anlaşması’nın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş senedi ve ülkemizin bağımsızlık belgesi olduğu' bizzat dile getirilmiş olması yanında, Burhan Kuzu isimli tarih bilgisinden yoksun şahsın tarihi gerçekleri kasıtlı olarak çarpıtarak halkı yanlış yönlendirdiği için şiddetle kınıyor ve bu beyanları hakkında Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183