Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu

Bu haber kez okundu.

Şenocak : “İl Başkanı denilen militan!”

Adalet ve Kalkınma Partisi ( Ak Parti) Küçükçekmece İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongresi Halkalı Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.  İstanbul’un pek çok  ilçesinde olduğu gibi Küçükçekmece’de de parti genel merkezinin tavsiye ettiği aday olan Recep Şencan’ın karşısına aday çıkmadı. Görevdeki Başkan Mustafa Korkut daha önce yeniden aday olmayacağını açıklamıştı.

Kayıtlı 425 delegenin 303’ünün oy kullandığı kongrede 298 geçerli oyun tamamını alan Recep Şencan Ak Parti’nin yeni Küçükçekmece İlçe Başkanı olarak seçildi. Şencan, halen Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapmakta.

Kongreye Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş,  İstanbul Milletvekilleri Şamil Ayrım, Mustafa Demir, İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, eski İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, eski Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, görevi devreden ilçe başkanı Mustafa Korkut, delegeler ve parti yöneticileri katıldı.

“BİLİMLE ARAŞTIRMAYLA VE GÜÇLÜ BİR EĞİTİMLE ANILMALI”

Kongrede bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş;

Türkiye'nin göz bebeği, en iyi üniversitelerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesinin bilimle araştırmayla dünya çapında öğrencileriyle anılmak varken provokasyonlarla gündeme geldiğini belirten bir konuşma yaptı. Kurtulmuş, “ Büyük çoğunluğu annesinin, babasının hayallerini daha ileriye taşımak için gece gündüz gayret eden, pırıl pırıl gençlerden oluşan Boğaziçi Üniversitesinde birkaç tane marjinalin ortaya çıkması o üniversitenin  adını kirletmemeli.Görüşleri ne olursa olsun, hangi siyasi kanaatte olurlarsa olsunlar hepsinin ortak hedefi Türkiye'yi ileri taşımak olmalıdır. Onun için bu ve benzeri provokasyonlara karşı uyanık olmak, herkesin işini yapması, Boğaziçi Üniversitesi’nin bilimle araştırmayla ve güçlü bir eğitimle anılmasını sağlamak hepimizin ve özellikle Türkiye'yi yöneten hükümetimizin vazifesidir."diye konuştu.

“ALGI DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞMA”

Partisinin son birkaç gündür farklı ilçelerde yaptığı kongrelerde de aynı konuşmayı yapan İl Başkanı Bayram Şenocak’ın, siyasi rakibi CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki söylemlerini sertleştirdiği bir döneme girdiği görüldü. Şenocak, “CHP meşguliyet alanlarını başka tarafa kaydırmış. Partisi içerisindeki pislikleri adeta ağızlarına vurmuş. Askerlerimize her türlü hakareti yapıyorlar. Gündemi değiştirmek için şimdi valilere ve kaymakamlara sardılar. Neymiş? Valiler ve kaymakamlar militanmış. Evet ben şimdi buradan CHP Genel Başkanı’na söylüyorum militan arıyorsan sen git  kendi İstanbul İl Başkanı’na bak. İlk önce kendi rezilliğini temizle. Dağdaki teröriste komutan diyen  bir il başkanı ile çalışıyorsun. Ermeni soykırımı var diyen bir il başkanı ile çalışıyorsun. Evet hiç algı değiştirmeye çalışma Kılıçdaroğlu! Biz senin neyi örtbas etmeye çalıştığını biliyoruz.”

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki öğrenci eylemlerine yönelikte Kaftancıoğlu’na yüklenen Şenocak “Oradaki tiyatronun ne olduğuna yakından bakıyoruz. Tiyatronun arkasındaki oyunculara, destekçilere, yandaşlarına... CHP İl Başkanı denilen militan bunların en büyük yardakçılığını yaptı. Hatırlıyorsunuz değil mi? CHP, sessiz kalarak bu işin dışında kalamazsınız. Oradaki öğrenci kardeşlerimiz, öğrenim üyesi hocalarımız bu provokasyona gelmeyelim."

Şencan’ın 29 asil 15 yedekten oluşan listesi şu isimlerden oluştu.

Asil: Abdurrahman Sağcan, Akın Kaya, Birnur Yağız, Cengiz Kızıldağ, Elif Seven, Erdal Kurt, Esmanur Sönmez, Gözde Aksu Kırım, Hikmet Kişmiroğlu, İbrahim Aluç, Kemal Karataş, Leyla Eryener, Mehmet Ali Keser, Muhammet Faruk Ardahan, Mustafa Oslum, Mustafa Sevim, Nejat Öztürk, Nuran Çetin, Ozan Bekir Yıldız, Sadık Dinleyici, Sami Şahin, Sibel Akyüz, Şükran Tnaer, Vahide Saral, Yalçın Kaya Böber, Yusuf Ahmet Dikici, Yusuf Emre Tanış, Yusuf Sandıkçı, Yücel Gökbulak

Yedek: Dursun Tekir, Reis Turan, İrfan Düzdağ, Fatih Taşkın, Bilal Akbayır, Süleyman Yörük, Bekir Aydın, Asuman Şentürk, Nazen Koçak, Bayram Topçu, Halil İbrahim Özyürek, Sinan Altıparmak, Kurtuluş Siner, Müyesser Yıldırım Devran, İlknur BulutgeçKudalak. ENGİN ZAFER- SÜLEYMAN ÇAY / KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183