Öne Çıkanlar gündem haber CHP bisiklet dikilitaş İpekyolu Dergisi

Bu haber kez okundu.

Savaşa Katılmak İçin Başvuru Yaptılar

Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması sonucu Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. Ermenistan ve Azerbaycan arasında yaşanan sıcak çatışmalar devam ederken, Azerbaycan’ın haklı davasını desteklemek için Türkiye’de yaşayan Azerbaycan Türkleri, Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği’nin (İSTAD) çağrısı ile Beşiktaş’ta bulunan Azerbaycan Başkonsolosluğu önünde toplandı. İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu’nun basın açıklaması yaptığı programa katılanlar arasında Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Celal Karaali, Ardahanlılar Derneği Başkanı Ahmet Demirbaş’da yer aldı.

‘’AHLAKSIZLIKLARI TARİHE GEÇECEK’’

28 yıldır haksız yere işgal edilen toprakların azatlığının tüm Türkleri heyecanlandırdığına değinen İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu, ‘’Bölgede sıkışıp kalan ekonomik ve siyasi problem yaşayan Ermenistan, Azerbaycan'a saldırmakla çözüm arayışına girdi. Bunun sonucunda masum insanların öldürülmesi Ermenistan Paşinyan hükümetinin başvurdugu ahlaksız bir popülizm örneği olarak tarihe geçecektir! Ayrıca, son dönemlerde Dogu Akdeniz'de ve Libya'da yaşanan olayların ardından Ermenistan tarafından, önce Azerbaycan'ın Tovuz bölgesine taaruz yapılması, akabinde Rusya tarafından yasalara aykırı şekilde silah sevkiyatı gerçekleştirilmesi ve bu yaşanan olaylar meselenin sadece Azerbaycan Ermenistan münakaşası değil, derin hesaplar peşinde koşan gizli ellerin kirli oyunu olduğuna aşikârdır. Bu konuda Birleşmiş Milletler'in (BM) almış olduğu 4 karar var.

(BM); 822,853,874 ve 884 sayılı kararları ile, Avrupa Güvenlik ve işbirliği Teşkilatı'nın (AGIT), 27 Şubat 1993 tarihli Prag toplantısında, Karabağ topraklarının Azerbaycan'a ait olduğuna dair hukuki belgelerle 'Karabağ Azerbaycan toprağıdır' olarak kanıtlanmıştır. Bu kararlara rağmen; Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarında yasadisi faaliyetlerine devam etmiş ve Azerbaycan meşru müdafaa hakkını kullanarak, altında bulunan toprakları geri almak için harekete gecmistir. Azerbaycan devletinin bu girişimini, sonuna kadar destekliyoruz’’ dedi.

‘’TÜRK MİLLETİNİN SABRI TAŞMIŞTIR’’

Bölgede sulhun olması için Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını kayıtsız şartsız terk etmesi gerektiğini söyleyen Karakoyunlu, ‘’ Sevindirici haberleri sizle paylaşmak istiyorum. Terter’in Gapanlı, Ağdam’ın Çıraklı, ve Orta Garvand, Fuzuli'nin Alhanlı ve Şükürbeyli, Cebrayıl’ın Çocuk Mercanlı köyleri azad olmuştur. 83 milyon Türkiye halkı ve 300 milyon Türk dünyası olarak, Azerbaycan'ın 83 milyon Türkiye halkı ve 300 milyon Türk dünya haklı davasında sonuna kadar arkasındayız.

Türk milletinin sabrı taşmıştır 'Yeter artık' diyoruz. Vatanı işgalden Azad edilmesi yolunda şehit kardeşlerimize rahmet, gazilerimize de acil şifalar dileriz. Azerbaycan topraklarını işgal ederek; 28 yıldır hukuksuz bir şekilde bölgede huzursuzluk yaratan, Hocalı Soykırımı başta olmakla üzere binlerce masum insan katleden, uluslararası hukuku yok sayarak işbirlikçilerinden aldığı destekle, Azerbaycan'ın yüzde yirmisini işgal eden Ermenistan'ı şiddetle kınıyoruz’’ diye konuştu.

DİLEKÇELER BAŞKONSOLOSLUĞA TESLİM EDİLDİ

Basın açıklamasının ardından yüzlerce insan Azerbaycan’da Ermenistana karşı savaşmak için başvuruda bulundu.  Başvuru dilekçeleri İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu tarafından Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğuna teslim edildi.

Tolga ÖZDEMİR- KENT YAŞAM


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183