Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

Şahin Dil; Ben değil, biz adayız

 Uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapmakta olan Şahin Dil, CHP Beyoğlu ilçe başkan adayı olduğunu açıkladı. CHP Beyoğlu ilçe başkanlığında düzenlenen adaylık açıklamasına çok sayıda partili katıldı. Şahin Dil’in adaylık açıklaması öncesi bir konuşma gerçekleştiren CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan, parti içi demokrasiyi hayata geçiren Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokrasi açısından öneminin anlaşılması gerektiğini vurgulayarak, ‘Bizler parti içi demokratik yarışlarda yol arkadaşlarına tahammül göstermesi gereken, parti içi demokratik yarışlar sonlanınca da beraber yürüyen yol arkadaşlarıyız. Partimizde bu tür yarışların şölen havasında geçmesi hepimizi mutlu etmektedir. Demokrasiye sahip çıkmanın bir yolu da demokratik yarışlar bittikten sonra beraber, yan yana omuz omuza yürüyebilmektir. Birbirimize tahammül ve sevgi gösterebilmektir. Ben bunu yakından görebiliyorum. Delege seçimlerimizde listeler yarışsa da en ufak bir tartışma ve tatsızlık yaşanmadı. 37. Olağan Kongremizin de bu olgunlukla geçmesini diliyorum. Bu süreçte görev isteyen, görev alacak olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyor, bugün burada olan tüm partililerimizi yürekten selamlıyorum. Hepimize başarılar’ dedi.

‘Partimizi iktidara taşıma süreci başlamıştır’

Daha sonra söz alan CHP Beyoğlu İlçe Başkan Adayı Şahin Dil, yaptığı adaylık açıklamasında şunları söyledi; Mahalle seçimlerimizi başlattığımızda ‘Mavi umuttur’ dedik ve yola çıktık. Şimdi burada umudumuzu daha da büyütüyoruz. Büyük inancımızı ve kararlılığımızı sizlerle paylaşıyoruz. Beyoğlu farklılıkların bir arada yaşandığı bir yerdir. Beyoğlu Türkiye siyasetinde de önemli bir yer tutmaktadır. Hepinizin bildiği gibi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimiz, tarihinin en zor günlerini yaşamaktadır. Bu zor bir dönemde partimiz ilçe kongre sürecini başlatmış bulunmaktadır. İnanıyorum ki başlamış olan kongre süreci Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar süreci olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi, Ulusal Kongre’nin Kuvay-i Milliye ruhuyla kurulmuş bir partidir. Doğruluğunu kuruluş yıllarındaki kongrelerden, umudunu Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşünden almaktadır. Ben böyle bir partinin üyesi olmaktan onur ve gurur duyuyorum.

‘Bozuk düzene ‘dur’ demek için adayız’

Beyoğlu’nda ben değil biz adayız diyen ilçe başkan adayı Şahin Dil, ‘Şair derki; Yol bilmeyenle yola çıkmak yola zülüm değil mi? Ben değil biz olmak için, ard arda değil yan yana omuz omuza yürümek için farklılıklarımızı ve zenginliklerimizi görüp ortak değerleri yüceltmek, çoğaltmak, ben merkezli değil, biz merkezli yönetim anlayışla ortak aklı hakim kılmak için, partimizi yerelde ve genelde iktidara taşıyacak dönemsel değil planlı ve programlı bir siyaset için, örgütüne hesap verebilen, örgüte hesap sorulabilen bir ilçe yönetimi için Beyoğlu’nda parti için geriliklerle mücade etmek için yola çıktım. Ben değil biz adayız. Yok sayılan ve ötekileştirilen bütün Beyoğlu halkı için adayız. Tek adam rejimine karşı çıkmak için adayız. Adalet mülkün temelidir demek için adayız. Basının iktidarın sopasıyla dizayn edilmesine karşın özgür bir medya için buradayız. Bozuk düzene ‘dur demek için adayız’.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183