Öne Çıkanlar dış cephe boyamaları yan fülüt ezgi bulut halay

Bu haber kez okundu.

Şahin: Burhan Kuzu “2017’den sonra  beni adam yerine koyan olmadı” dedi

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Merkezi İstanbul’a çıkarma yaptı. Geçtiğimiz Cuma günü İstanbul İl Yönetimini görevden alan DEVA Partisi’nde Genel Başkan Yardımcıları Sadullah Ergin, İdris Şahin, Mehmet Emin Ekmen, Nazlı Seda Vural ve aynı zamanda İstanbul Milletvekili olan Mustafa Yeneroğlu İstanbul’a kamp kurdular. Şu ana kadar teşkilatı kurulmuş olan 24 ilçeyi ziyaret ederek teşkilatlarla tanıştılar.

Küçükçekmece’ye yapılan ziyarette Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin, İnsan Kaynakları ve Eğitim Başkanı Nazlı Seda Vural, İstanbul İl Koordinatörü İlker Çelik ve Kurucular Kurulu Üyesi Bahar Saygılı Ekşi hazır bulundular. Şahin’in heyet başkanlığındaki program İlçe Yönetim Kurulu ile birlikte yapılan kahvaltı ile başladı. Daha sonra ilçe yöneticileri ile bir bölümü basına açık toplantı gerçekleştirildi.

ÖZAYDEMİR: İDDİALI BİR KADRO KURDUK

Genel Başkan Yardımcılarını ilçelerinde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Küçükçekmece İlçe Başkanı Kaan Engin Özaydemir “Ciddi bir emek ile ilçe teşkilatımızı oluşturmamızın ardından üst seviyede parti yetkilerimizi ilk kez ilçemizde ağırlıyor olmanın heyecanı içerisindeyiz. Küçükçekmece’de DEVA Partisi’ne yakışır, her biri kendi alanlarında yetkin isimlerle iddialı bir kadro kurduk. Pek çok projemiz hazır. Üst kurullarımızın onayına sunma aşamasındayız. Yakın zamanda çok önemsediğimiz bir çalışma yapacağız. Kanal İstanbul hususunda bir çalıştay düzenleyeceğiz. Kanal İstanbul’dan Arnavutköy ile birlikte en çok etkilenecek iki ilçeden biriyiz. Dolayısıyla en çok söz söylemesi gereken ilçeyiz. Bu çok önemli hususta DEVA Partisi’nin söz söyleyeceği ortama ev sahipliği yapabilmeyi planlıyoruz.” dedi. Özaydemir, Genel Merkez heyetine ziyaretleri için teşekkür etti.

ŞAHİN: “SİSTEM RAYINDAN ÇIKTI”

Toplantının basına açık bölümünde konuşan İdris Şahin, parlamenter sistem vurgusu yaptı. Türk toplumu ve batı kültürü için en uygun yönetim modelinin parlamenter sistem olduğunu belirten Şahin, 1980 darbesi öncesinde Türkiye’de parlamentonun güçlü, milletvekillerinin belirleyici olduğunu söyledi. 82 anayasasıyla Türkiye’de parlamentonun zayıflatılmasının ilk adımlarının atıldığını iddia eden Şahin; “ 82 anayasasında Kenan Evren ve arkadaşları  sanki kendileri hiç görev dışına çıkmayacaklar ve hiç ölmeyeceklermiş gibi Cumhurbaşkanının yetkilerini çok güçlendirmişler. 2007 yılında da maalesef 367 garabetiyle birlikte Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi için yapılan anayasa değişikliğiyle de bu durum perçinlenmiş oldu. Yani halkın seçtiği Cumhurbaşkanı yürütme erkinde iktidara ortak olmak istedi ve kesinlikle parlamenter sistem rayından çıktı Türkiye’de. Dolayısıyla parlamenter sistemin rayından çıkması nedeniyle koalisyonlarda geçmiş dönemde yaşanan olumsuzluklar illa da sanki bu ülkede bir başkanlık sisteminin uygulanmasının gerektiği şeklinde bir algı yarattı.” dedi.

Şahin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş sürecinde ciddi çalışmaları olan TBBM Anayasa Komisyonu Başkanı Merhum Burhan Kuzu ile olan bir anısını paylaştı.

Şahin, “Rahmetli; beraberde çalıştık, ben başkan vekiliydim. Kısmen de hocalığımızı yaptı Burhan Hoca, elinde bir megafon her tarafta ‘başkanlık sistemi şöyle, başkanlık sistemi öyle olacak, böyle olacak..’ Ölümünden önce Sarıyer’de İller Bankası’nın bir tesisi var. Orada bir düğünde karşılaştık. Al hocam başkanlık sistemi başkanlık sistemi dedin, geldi sana bir sistem. Bunun adı ne Allah aşkına bir söyle, başkanlık sistemine benzeyen bir tarafı var mı?   deyince, ‘Sorma İdris benim istediğim bu değildi. 2017’den sonra zaten beni adam yerine koyan da olmadı’ demişti. ” sözleriyle yaşadığı diyaloğu aktardı.

“BİZ BİR MUM YAKACAĞIZ”

Sistemi MHP’nin hazırlayıp ortaya koyduğunu iddia eden İdris Şahin Beştepe’de kendini hukukçu sayanların da bu sistemi bilmediğini iddia etti. Şahin, sistemi düzeltmenin yöntemini de şu sözlerle aktardı: “Bunu düzeltmenin yol ve yöntemi de sizin gibi bu ülkenin geleceğine dair endişeleri, kaygıları olan insanların yan yana gelmesi ile ortaya çıkarmış olduğu yeni bir vizyon. Geçmiş dönemde parti kurmadan önce yanyana geldiğimizde, sizin gibi toplulukları bulduğumuzda sürekli şikayet ediyorduk ve karanlığa söylüyorduk. Bunlar yönetemiyor diyorduk. Beceremediler, ülke kötüye gidiyor bir şeyler yapılması lazım. Ama o bir şeyler yapılması lazım dendiğinde, ‘Bunlardan birisi sen ol’ dediğimizde biz yine eleştirmeye devam ediyorduk. Gün geldi ‘Yeter artık’ dedik. Sadece eleştirmekte, karanlığa sövmekle olmuyor. Biz bir mum yakacağız ve bu aydınlığa da bütün milletimizi davet edeceğiz. Karanlığa sövmeyi bıraktık ve bir mum yaktık. Şükürler olsun Küçükçekmece’de bu mumun ışığına gelen çok nitelikli bir kesim burada teşkilatı oluşturuyor.”

“DEVA DAMLALARI TOPRAKLA BULUŞACAK”

Beş genel başkan yardımcısı İstanbul’dayız. İnşallah İstanbul ilimizde yeniden bir şekillenme ve teşkilatlanma gerçekleştirdikten sonra geri kalan ilçelerimizi de tamamlayıp İstanbul’un 39 ilçesinde demokrasi meşalesini en aydınlık bir şekilde yakacağız. Adalar’dan tutun, Silivri’ye kadar giden hatta göreceksiniz ki DEVA damlaları tek tek toprakla buluşacak ve o damlaların buluştuğu topraktan fışkıran o fidanlar çok büyük asırlık çınarları inşallah inşa edecek.  

İLK ZİYARET KOMŞU ESNAFA

Toplantının ziyaretin ardından esnaf ziyaretine çıkıldı. Partinin Küçükçekmece’deki ilk esnaf ziyareti ilçe binasına komşu olan esnaflara yapıldı.  Halkalı Caddesi’ndeki esnafları dolaşan, bazı esnafların üye kaydını kendileri yapan heyet daha sonra aynı cadde üzerinde kurulan üyelik standında programı sonlandırdılar. TAYFUN ERCAN / KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183