Öne Çıkanlar kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol küçükçekmece belediyesi

Bu haber kez okundu.

Öldüren oyun: Mavi Balina

etin hayatımızın her alanına girmesi pek çok tehlikeyi de beraberinde getirdi. Özellikle çocukların kullanımında çok dikkat edilmesi gerekilen internette, son dönemlerde hızla yayılan Mavi Balina isimli bir oyun 130’a yakın çocuğun intiharındaki sebep olarak gösteriliyor. Oyunda, 50 gün boyunca sizden istenilenleri yapmanız bekleniyor. Oyundaki kişinin her talimatını yerine getirmek zorundasınız. Bu talimatları yerine getirerek seviye atlayabiliyorsunuz ve tüm bunları denetleyen ekranın karşısında gerçek insanlar var.

Oyunda ilk günden itibaren size çeşitli zor görevler veriliyor. Örneğin 3. günün sonunda sizden kolunuza bulabildiğiniz en kesici alet ile mavi bir balina çizmeniz isteniyor veya gece 04:20’de uyanmanız ve bulabildiğiniz en yüksek çatıya çıkmanız söyleniyor. Karşı taraf tüm bunları video veya fotoğrafla kaydedip kendilerine göndermenizi de şart koşuyor. 

İNTİHAR ETMELERİ İSTENİYOR

Görevlerin çoğu ise duyan herkesin kanını donduruyor. 50 gün içerisinde karşı taraf size hayatın anlamsızlığına dair videolar ve korkunç cinayet kasetleri gönderiyor. 50. günün sonunda ise sizden intihar etmeniz isteniyor. İntihar etmek istemeyen çocuklar ise aileleri ile tehdit ediliyor. Özellikle ergenlik çağındaki gençleri hedef alan oyun Rusya’daki 130 gencin ölümüne neden olarak gösteriliyor.

Son olarak Teksas’ta yaşayan 15 yaşındaki İsaiah Gonzales’in de bu oyun yüzünden kendini evindeki dolaba astığı öğrenildi. Genç, intiharını kayıt altına almak için de yakınlarına bir cep telefonu yerleştirmişti. Gerçek ise polis ekiplerinin gencin bilgisayarını incelemesi üzerine ortaya çıktı.

AİLELER ÇOK DİKKAT ETMELİ

Konu ile ilgili çalışmalar yürüten emekli polis ve Bilişim Suçları Uzmanı İsa Altun aileleri bu konuda çok dikkatli olmaları noktasında uyardı.

Gazetemize açıklama yapan Altun, “Kişisel zarar ve psikolojiyi yıpratacak talimatların ardından ölümle bu oyunu sonlandıran Blue Whale, kurgusu her ne kadar şok edici dursa da, maalesef resmi merciler tarafından intiharlarla ilişkilendirilmiş olan bir gerçek. Rusya’da artan genç intiharlarının, internetteki intiharı güzel gösteren grupların yöneticisi olan 21 yaşındaki Philipp Budeikin ile ilişkilendirilmesi ve onun tutuklanmasıyla intihar oranlarında gözle görülür azalış kaydedildi. Fakat bunun diğer dünya ülkelerine de sıçramaması için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz” şeklinde konuştu. 



Senay BADUR- Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183