Öne Çıkanlar GÜNDEM Yasemin Öney Cankurtaran CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Büyükçekmece Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Midyecilik zor iş..!

 

Çünkü bazen balık lokatalarında özel servisle getirilen, bazen de caddelerin köşebaşlarını tutan satıcılar tarafından üzerine limon sıkılıp tane tane satılan midye gerçekten de çok zor üretim koşullarından geçiyor. Midyenin en fazla üretildiği yerlerden bir olan Sarıyer’in Rumelikavağı Mahallesi’ndeki barakalarda çalışan işçiler hergün çuvallar dolusu midyeyi önce denizden topluyor, sonra bunları karaya çıkarıp tek tek temizliyor ve kimini kabuklu kimini ise midye içi şeklinde alıcılara ulaştırıyor. Sonrası ise malum, farklı pişirme ve servis teknikleri uygulanarak masalardaki yerini alıyor.

Ancak midyeyi yemesi güzel de, bu lezzetli deniz ürününün nerede, nasıl, kimler tarafından ve hangi koşullarda üretildiğini gidip yerinde görmek gerek ki ancak o zaman bu zor işi yapanların durumunu anlamak mümkün olsun. Yıllardan beri Rumelikavağı’nın girişinde bulunan balıkçı barınağının bir köşesindeki ilkel barakalarda midye temizleyen vatandaşlara bir süre önce birkaç tane konteyner tahsis edildi. Bir bölümü bu konteynerin içinde ya da önünde midye temizlerken, bir bölümü de arka planda kalan ahşap ve naylondan yapma barakalarda çalışan işçiler ellerine geçen az bir miktar parayla geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar.


Türkiye’nin önde gelen mide üretim merkezlerinden biri olan Rumelikavağı’nda hergün yüzlerce kilo midye denizden çıkarılıp, temizlendikten sonra müşterilerin afiyetle yiyeceği lokantalara satılıyor. Ancak üretim yerindeki olumsuz koşullar, buraya acilen el atılması gerektiğini gösteriyor. 31 Mart yerel seçiminde yönetimi AK Parti’den CHP’ye geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun midyeciler sorununa da el atması bekleniyor.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Anahtar Kelimeler:
Midyecilik Zor Iş..!Midye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183