Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

MEME KANSERİ BELGESEL FİLMİ

 Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kartal Şube Başkanı Kemal Aslan, Metalurji Mühendisleri Odası Eski Genel Başkanı Utkan Güneş, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar ve Sağlık İşleri Müdürü Arda Savaş’ın yanı sıra Kartallı vatandaşlar katıldı.

Etkinlik kapsamında ilk olarak yönetmenliğini Nejla Demirci’nin yaptığı, Abt İstanbul, Hacıyatmaz, Türk Tıbbı Onkoloji Derneği, Film Sokağı, Karabalık, Türkiye Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu ile İstanbul Meme Derneği’nin de desteklediği “Yüzleşme” adlı belgesel izlendi. İzleyicilerin büyük beğenisini toplayan belgesel, meme kanserine yakalanan kadınların tedavi sürecini ve aynı hastalığı taşıyan kadınların dayanışmasını anlatıyor.

Belgeselin izlenmesinin ardından konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Hekimlik yaparken ben kanserli bir hastaya direkt, -sen kansersin- derdim. Onu bir kere şiddetli sarstıktan sonra tedavi sürecini anlatır ve yapması gerekenleri söylerdim. Bu şekilde hastaların bu süreci daha kolay atlattıklarını gördüm. Kanser ile ilgili farkındalığın artmasına yardımcı olacak bu belgeselin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Konuşmasını tamamlayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Yüzleşme belgeseli yönetmeni Nejla Demirci’ye plaket takdim etti.

Etkinlik kapsamında bir de söyleşi düzenlendi. Belgeselin hazırlanmasında emeği geçenler, izleyicilerden gelen soruları cevapladı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183