Öne Çıkanlar gündem haber CHP Büyükçekmece Belediyesi sıcak gelişme bisiklet

Bu haber kez okundu.

“Malazgirt Ruhunu Unutmayın!”

 BAŞAKŞEHİR- Okçular Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Muş Valiliği ve Malazgirt Kaymakamlığı organizasyonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Muş Valisi Aziz Yıldırım, Ak Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Malazgirt Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, çok sayıda siyası parti temsilcileri, STK’lar, kurum amirleri ve vatandaşlar hazır bulundu.

 ‘VARIMIZI YOĞUMUZU ORTAYA KOYACAĞIZ’

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız, Malazgirt Zaferi’nin 947’inci yıldönümü öncesinde yaptığı açıklamada, Anadolu’muzun kapısı Malazgirt ilçesinde Okçular Vakfı olarak bulunmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi. Yıldız, vakfın unutulmuş ata yadigârı okçuluğu yeniden hak ettiği noktaya getirebilmek için yoğun mesai ve yatırımlar yaptığına işaret ederek, "Medeniyetimizin geniş bir bölgeye yayıldığından hareketle; Türk kültürünün çok daha iyi tanıtılıp aktarılması için elimizdeki tüm imkânları seferber ediyoruz. Okçuluğun gelişimi için birçok yatırımı devreye aldık ve bu noktada çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve Türk okçuluğu için varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız” şeklinde konuştu.

​​​​​​​

‘BÜTÜN DÜNYAYA HAYKIRACAĞIZ’

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan ise yaptığı açıklamada, etkinlikler kapsamında 26 Ağustos'ta Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Malazgirt'te olacağını ifade etti. Erdoğan,"24-25 Ağustos'ta Ahlat'ta başlayacağız. 26 Ağustos'ta Cumhurbaşkanımızı Malazgirt'te ağırlayacağız. Malazgirt'te etkinliklerimiz olacak. Birlik ruhunu, ümmet şuurunu yeniden gür sesle Malazgirt'ten, Ahlat' tan bütün Anadolu'ya ve dünyaya haykırmış olacağız. Bu etkinlikler Malazgirt, Muş, Ahlat, Bitlis hatta Van için çok büyük turizm potansiyeli ve kültürel bir hareketlilik oluşturacak. O itibarla Malazgirt halkımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183