Öne Çıkanlar Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi gelecek gündem haber temsil

Bu haber kez okundu.

Köy Bakkalından Örnek Koleksiyon

Merkeze bağlı Yaycı köyünde 1985 yılından beri bakkalık yapan Sefter Yıldırım, kendine has bu uygulamasını şu sözlerle anlattı: ”Yıllar önce dükkanımı açtığımda masamın üstüne kendi fotoğrafımı camın altına koymuştum. Bakkala müşteri olarak gelenlerde uygulamayı beğendiler ve kendi fotoğraflarını vererek benim fotoğrafımın yanına koymamı istediler. Bu uygulama her geçen gün çoğalmaya ve hatta yayılmaya başladı. Ve öyle bir hal almaya başladı ki alışverişe gelen herkes yanında kendine ait bir fotoğraf getirerek beni de buraya koy demeye başladılar. Bende bu talepleri kabul ettim ve çoğalmaya başladı. Masamın üstüne camın altına sığmayınca başka çareler aramaya başladım. Çünkü sayı artmıştı ve  albüm yapmaya karar verdim. Büyükçe çerçeve yaptırarak bana bırakılan tüm fotoğrafları çerçeveletip duvara astım. Ancak öncelikle şunu söylemek istiyorum, bir çerçeve yetmemeye başladı ve ilkini gören veya duyanlarda bana fotoğraf getirerek kendisininde bu karede yer almasını istiyor. Şimdi ikinci çerçeveyi hazırlıyorum.’’

PARA KOLEKSİYONU DA YAPIYORUM

Yıldırım açıklamasında, fotoğrafla birlikte para koleksiyonuda yaptığını belirterek, ‘’Fotoğraf veren birçok müşterim veya akrabam ne yazık ki hakkın rahmetine kavuşarak aramızdan ayrıldılar. Yani koleksiyonum aynı zamanda birde arşiv görevi görmektedir ve bakkala gelen herkes önce çerçeveye bakarak geçmişide yad ediyorlar’’ dedi.

MÜŞTERİLERDENDE TAKDİR VAR

59 Yaşındaki Sefter Yıldırım’ın bu uygulamasını takdir ettiklerini söyleyen müşteriler ise uygulama sayesinde kimi zaman çok önceleri kaybettiğimiz yakınımızın fotoğrafına burada rastlıyoruz. Hatta hatta çok eskilerden ölmüş yakınlarımızın dahi burada fotoğrafına rastlamak bizlere farklı bir duygu yaşatıyor. Bizler çok memnunuz ve kendisine teşekkür ediyoruz” diyerek desteklerini dile getirdiler.

Kent Yaşam- Iğdır

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183