Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

KESK’in direnişi sürüyor

 Her hangi bir yargı kararı olmaksızın on binlerce kişinin KHK ile memuriyetten ihraç edildiğini ve ailelerinin hayatlarının altüst olduğunu belirten eğitimciler, haftada üç gün, 13.00-18.00 saatleri arasında eş zamanlı olarak Kadıköy ve Bakırköy meydanlarında eylemlerine devam edeceklerini belittiler. 

“Öğretmen yalvarmaz, boyun eğmez, el açmaz, ders verir” ve “Düşünmeyi öğretmek suç değildir!” yazılı dövizlerle açıklamalarını yapan öğretmenler, bildirilerle de vatandaşı duyarlı olmaya, eğitimcileri desteklemeye davet etti. 
Özgürlük Meydanı’nda basın açıklaması yapan ve bir gecede KHK ile ihraç edildiklerini söyleyen, iki çocuk babası Asır Emir, iktidarın OHAL’i fırsata çevirdiğine dikkat çekerek, haksızlığa, hukuksuzluğa boyun eğmeyeceklerini dile getirdi. Parasız eğitim, parasız sağlık, vergide adalet, çocuk istismarcılığına, tacize ve tecavüze ‘hayır’ dediklerini ve bu sebeple işten atıldıklarını anlatan Emir, “Sinemize çekmeyi değil, direnişi seçiyoruz” dedi. 

Referandum çalışmaları nedeniyle Özgürlük Meydanı’nda kurulan parti stantlarından yükselen müziğe tepki gösteren emekçiler, “Sermayenin değil, emekçinin yanında olun” diyerek partililere çağrıda bulundular. 
AK Parti standına doğru seslenen öğretmenler, iktidarın FETÖ’yü yıllar boyu desteklediğini ifade ederek, “Biz emeğin iktidarını kurmak için yola çıkmışız. Bizi böyle korkutamazsınız” dediler.

Selvi Sarıtaç/Kent Yaşam 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183