Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika son dakika haber haberler Kelamdan Kaleme

Bu haber kez okundu.

KARTAL BELEDİYESİ MAYIS AYI MUHTARLAR TOPLANTISI YAPILDI

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün göreve geldiği 2009 yılında başlattığı ve her ayın ilk haftasında düzenlenen muhtarlar toplantılarından Mayıs ayı 2017 oturumunda yine mahallelerin sorunları ve ülke gündemi değerlendirildi.

Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı’nda yapılan kahvaltılı toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Gülcemal Fidan, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Ali Apaydın, Gökhan Yüksel, Feyyaz Kaynak, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Tirgil, Kartal Belediyesi Özel Kalem Müdürü Banu Kocadağ, Fen İşleri Müdürü Ayhan Taş ve Kartal’ın mahalle muhtarları katıldı.

Mayıs ayı 2017 oturumunda mahallelerdeki sorunlar muhtarlar tarafından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Kartal Belediyesi Başkan Yardımcılarına iletildi. Sorunların ele alınıp çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantının sonuç bölümünde konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, parklardaki güvenlik sorunları ile ilgili belediyelerin yetkisi bulunmadığını, uyuşturucu gibi sorunların merkezi hükümetin ve emniyet görevlilerinin yetkisinde olduğunu hatırlatan Başkan Altınok Öz, buna rağmen bazı okullarda resmi, bazılarında da sivil zabıta görevlendirdiklerini söyledi. Mahallelinin parkına sahip çıkması, akşamları gidip oturması halinde uyuşturucu kullananların parklara giremeyeceğini belirten Başkan Altınok Öz, belediyenin görevinin park yapmak olduğunu, parkın güvenliğini sağlamak olmadığını söyledi.



Bu konuda örnek olarak 30 Ağustos Camii’ni örnek veren Başkan Altınok Öz, halkın buraya sahip çıkması sayesinde uyuşturucu satan ve kullananların bu bölgeden çekildiğini söyledi. Parklardaki duvarları boşuna kaldırmadığını belirten Başkan Altınok Öz, etrafı kapalı parkların, yasadışı iş yapanlara koruma sağladığını söyledi. Uyuşturucu konusunda önemli tedbirler aldıklarını belirten Başkan Altınok Öz, çocukların enerjisini boşaltabilecekleri alanları oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Park, top sahası ve basketbol sahası gibi yapılan hizmetlere gürültü nedeniyle karşı çıkan bazı vatandaşların olduğunu ve geçmişte bu konuda sıkıntılar yaşandığını belirten Başkan Altınok Öz, bu konuda muhtarlara da görev düştüğünü söyledi. Çocukları uyuşturucudan uzak tutmak için farklı bir projeleri de olduğunu ve 8-14 yaş arası çocukları Konya Kapadokya gezisine götürmeyi planladıklarını belirten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz; çocukların bir hikâyesinin olmasını istediklerini söyledi. Çocukların bir araya geldiklerinde konuşabilmeleri için ülkeyi tanımalarını istediklerini belirten Başkan Altınok Öz, bu konuda mahalle muhtarlarından yardımcı olmalarını istedi. Belediyenin kültür gezilerine katılanlara bundan sonra bilgi formu hazırlanacağını ve aynı yere mükerrer gidişleri önlemek istediklerini belirtti.

10 Mayıs Çarşamba günü Kartal Dragos Arkeolojik Kazı Alanı’nda Kartal Zirvesi’nin ikincisinin yapılacağını hatırlatan Başkan Altınok Öz, Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım adlı zirvede yatırımcıların olacağını söyledi. Zirvede yabancı yatırımcıların, proje sahiplerinin ve satış ofisi çalışanlarının olacağını belirten Başkan Altınok Öz, neden Kartal’ın seçildiğini, ev alanların iş yeri alanların neden Kartal’ı tercih ettiklerinin masaya yatırılacağını söyledi. Zirveye Kartallı muhtarları da davet eden Başkan Altınok Öz, Kartal’ın marka değerini artırmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183