Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

İthalat yerine KDV yüzde 1’e çekilsin vatandaş eti yüzde 7 daha ucuza yesin

 İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Başkanı Ramazan Ulu, ithalatta gümrük vergisinin düşürülmesinin et fiyatlarında indirim getirmeyeceğini, aksine yerli üreticiyi küstüreceğini bildirdi.

Kalıcı çözüm formülünün KDV indirimi olduğunu anlatan Ulu, KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi halinde vatandaşın eti yüzde 7 daha ucuza tüketebileceğini vurguladı. İthal kırmızı ette gümrük oranlarının indirilmesini değerlendiren Ramazan Ulu, şunları söyledi:

 

KDV İNDİRİMİ YERLİ ET ÜRETİCİSİNİ DE KORUYACAK

“Türkiye bir tarım ve hayvancılık ülkesi. Çözümü ithalatta arayacağımıza kendi kaynaklarımıza, cefakâr üreticimize yönelmeliyiz. Önceki yıllarda da denenen ithalat formülü, hiçbirinde beklenen sonucu vermedi. Bize göre kalıcı çözüm için KDV oranlarının gözden geçirilmesi gerekiyor. Marketlerimize et yüzde 1 KDV ile giriyor. Mevzuat gereği biz vatandaşa yüzde 8 KDV ile satıyoruz. Bu uygulama hem bizim muhasebe yükümüzü artırıyor hem de vatandaşın eti daha pahalı yemesine yol açıyor. Maliye Bakanımız Naci Ağbal’ın gündeme getirdiği, İHKİB ile BMD gibi sektörel kuruluşların da destek verdiği reform paketiyle bu konu düzenlenebilir ve ette KDV oranı tüketiciye satışta da yüzde 1 olarak uygulanabilir. Düzenleme bugün yapılırsa tüm marketler yarın sabah eti halka yüzde 7 daha ucuza satma imkânı bulacak. Bir başka deyişle kıymanın ve kuşbaşının kilogramını en az 3 TL daha düşük fiyatla halkımıza yedirebileceğiz.”

Kırmızı etin temel tüketim maddelerinden biri olduğunun altını çizen Ramazan Ulu, önerilerinin sadece tüketiciyi değil, yerli üreticiyi de koruyacağını sözlerine ekledi.  

 

Et ürünlerinin yüzde 8 ve yüzde 1 KDV’li fiyatları   (KG/TL)

KDV % 8                     KDV % 1

Kıyma                         42                               39,06

Kuşbaşı                       47                               43,71

Biftek                          56                               52,08

Antrikot                      70                               65,10

Bonfile                                    90                               83,70              

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183