Öne Çıkanlar Haber kağıthane spor merkezi Esnaf Odası küçükçekmece belediyesi belediye

Bu haber kez okundu.

İSPARK’ta İstanbul kart dönemi başladı

 20 milyon vatandaşın her gün toplu ulaşım araçlarında kullandığı İstanbulkart artık İSPARK otoparklarında da kullanılmaya başladı.

İstanbulkart’ın otopark ödeme özelliği sayesinde aracını park eden vatandaşlar nakit para kullanmak zorunda kalmayacak. Hem yol üstü otoparklarda hem de kapalı otoparklarda kullanılan sistem sayesinde otopark ödemeleri kolaylık ve hız sağlayacak.

Akıllı kentin akıllı kartı

Vatandaşların tüm ödemelerini nakit para taşımadan, para üstü beklemeye gerek duymadan hızlı ve temassız bir şekilde yapabilmeleri için İstanbulkart’a elektronik para kartı özelliği kazandırıldı. İstanbul’da bulunan açık ve kapalı, yol üstü otoparklarında 610 noktada geçerli olan sistemi kullanmak için istanbulkart sahibi olmak yeterli.

Vatandaşlar ödeme yaptıktan sonra ödeme bilgilerinin detaylarını görmek isterlerse ‘istanbulkart.istanbul’ web sitesinden üyelik yaparak nerede ödeme yaptıklarını, kalan bakiyelerini ve kart hareketlerini inceleyebilecekler.

İstanbulkart ile ödeme nasıl yapılıyor?

Kapalı otoparklarda ödeme:Otoparktan çıkarken gişeye geldiğinizde gişe görevlisine ödemeyi İstanbulkart ile yapmak istediğinizi söylemeniz yeterli olacak. Görevli, İstanbulkart’ınızı POS cihazına okutarak tahsilatı yapacak.

Otomatik ödeme noktalarından ödeme:Otomatik ödeme makinelerinde ödeme seçeneklerinden İstanbulkart’ı seçtikten sonra cihaz üzerindeki yönlendirmelerle ödemenizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yol üstü otoparklarda ödeme: Ödeme aşamasında yanınıza gelen İSPARK görevlisine ödemenizi İstanbulkart ile yapmak istediğinizi belirtiniz. Görevli, el terminalinden İstanbulkart seçeneğini seçtikten sonra kartınızı okutur ve ödeme işlemi tamamlanır.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183