Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika son dakika haber haberler Kelamdan Kaleme

Bu haber kez okundu.

İKİ DEVLET TEK MİLLET

Esenyurt İl Dernekler Birliği “İşgale Karşı Azerbaycan Halkının Yanındayız” sloganı ile Ermenistan silahlı Kuvvetleri’nin Azerbaycan’a karşı düzenlemiş olduğu hain saldırıyı kınamak, Azerbaycan’ı desteklemek amacıyla bir etkinlik düzenlendi. Esenyurt İl Dernekler Birliğine üye 44 tane il derneğinin başkan ve yöneticilerinin katıldığı etkinlik Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Esenyurt İl Dernekler Birliği adına basın açıklamasını yaparak bir araya gelmelerinin sebebini açıklayan Esenyurt Iğdırlılar Derneği Başkanı Ali Sakar, ‘’Dost ve kardeş ülke olan Azerbaycan’ı tüm kalbimizle destekliyoruz’’ dedi.

TÜRK VE AZERBAYCAN BAYRAĞI YAN YANA

Yüreğinin Azerbaycan için çarptığını söyleyen Sakar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bilindiği üzere dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın, Karabağ bölgesinin işgalinden bu yana bölgede Ermenistan’ın yapmış olduğu soykırımlar, baskı ve zulümler uzun yıllardır süregelen bir insanlık dramına neden olmuştur. Üstelik daha önceki ve özellikle geçtiğimiz günlerde yaşanan saldırılar Yukarı Karabağ hattında değil, doğrudan iki devlet arasındaki sınırlarda ve ağır silahlarla yapılmıştır. Bu nedenle iki devlet, tek millet olan Azerbaycan kardeşlerimizin topraklarının işgal edilmesi kabul edilemez. Sivil halka kurşun atılmasını bombalar yağdırılmasını şiddetle kınıyoruz. Dileğimiz ve isteğimiz odur ki, işgale son verilmeli, iki komşu ülke olarak barış içinde yaşamlarını sürdürmeleridir” diye açıklamada bulundu.

Ayrıca etkinlikte Türkiye’nin Azerbaycan’a verdiği desteği göstermek için Türk ve Azerbaycan bayraklarını yan yana asıldı. 

Kent Yaşam / Gülay Abdurasulova

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183