Öne Çıkanlar kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol küçükçekmece belediyesi

Bu haber kez okundu.

İhtiyaç mı Rant mı?

 Son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı arasında söz düellosuna neden olan Kanal İstanbul Projesi Arap yatırımcıların da iştahını kabarttı.
Sözü Gazetesinden İsmail Şahin’in haberine göre; Ortadoğu’nun sayılı zenginlerinin yüz binlerce metrekare arazi topladığı Kanal İstanbul güzergâhında, Katar Kraliyet Ailesi üyelerinin de arsa aldığı ortaya çıktı. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani’nin annesi Şeyha Moza bint Nasır el-Missned, Türkiye’de şirket kurup İstanbul Arnavutköy’de 44 dönüm arazi satın aldı.

ÖNCE ŞİRKET KURDULAR

Bir önceki Katar Emiri Hamad bin Halife el-Sani’nin eşi Şeyha Moza, Triple M Gayrimenkul Turizm Ticaret Anonim Şirketi’ni 8 Kasım 2018 günü 100 bin lira sermaye ile Başakşehir’de kurdu. Şeyha Moza, şirket kurulduktan 1 buçuk ay sonra Kanal İstanbul güzergâhında 44 bin 702 metrekare arazi satın aldı. Arazi, imar planlarında ‘tarla’ olarak görünüyor. Arnavutköy İlçesi, Baklalı Köyü’nde 136 ada 39 parselde bulunan taşınmazın devir işlemi 27 Aralık 2018’de gerçekleşti. Emlakçılar o tarihte bölgede metrekare birim fiyatının 300 lira seviyesinde olduğuna dikkat çekerek arazinin 12-13 milyon lira bedelle satın alınmış olabileceğini ifade etti. Arazinin şu anki değerinin 20-25 milyon lira civarında olduğunu kaydeden gayrimenkul danışmanları, Kanal İstanbul projesi sonrasında yapılacak yeni imar planlarıyla arazinin değerinin birkaç kat artabileceğine işaret etti.

ARSALAR KİME AİT?

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat Kanal İstanbul rant tartışmalarını TBMM’ye taşıyarak, Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’a Kanal İstanbul güzergahındaki arsaların kimlere ait olduğu sordu. Karabat, Erdoğan’ın sözlerini hatıllatarak “Sayın İmamoğlu’na, ‘sen otur işine bak’ demek 16 milyon İstanbullunun iradesini tanımamaktır” dedi.

“KİM NE KADAR ARAZİ ALDI KAMUOYUNA AÇIKLANSIN”

Kanal İstanbul güzergahında kimlere arazi satışı yapıldığının açıklanması gerektiğini ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi CHP’li Nadir Ataman; “İmar planlarında tarla olarak görünen araziler hangi bedelle kimlere satıldı? Aracılar, komisyoncular kimlerdi? Araziler için plan tadilatı sözü verildi mi? Bu soruların cevabı verilmesi gerekiyor” diye konuştu. Kanal İstanbul projesinin bir rant projesi olduğuna dikkat çeken Nadir Ataman, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na “Sen işine bak” diyerek Kanal İstanbul’u savunanlar başta Katar olmak üzere hangi ülke liderlerine ve ailelerine sözler verdi, açıklamalı” dedi.


“İHANETE EVET DEMEYECEĞİZ”

Kanal İstanbul, son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında da polemiğe neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul’la ilgili, “Dünyada büyük sükse yaratacak. CHP’nin takoz siyasetine boyun eğmeyiz. Her şeye rağmen 2023 hedefimiz arasına giremeyecekler” demişti. İmamoğlu bu sözlere, “Biz, birileri sükse yapsın diye İstanbul halkına ihanet edecek, yarın pişman olacakları hiçbir projeye, ‘evet’ demeyeceğiz” yanıtını verdi. 

Senay GÜNCAVAR BADUR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183