Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi Son dakika son dakika haber haberler

Bu haber kez okundu.

Hadımlı Köyünde İMC Yöntemiyle Cami Yapılıyor

IĞDIR- Iğdır’ın şirin ilçelerinden Tuzluca’ya bağlı Hadımlı Köyü’nde cami heyecanı yaşanıyor. Çeşitli nedenlerden dolayı yıllar önce büyük göç vererek boşalan Hadımlı köyünde onlarca ev gibi köyün taş ve toprakla yapılan camisi de yıkılmış kullanılamaz hale gelmişti.


ADINA YAKIŞIR BİR TEMEL ATMA OLDU

Hadımlı Köyü Muhtarı Zekeriya Karaali’nin girişimleri sonucu ve uzun yıllar sonra yeniden ibadete hizmet etsin diye temeli atılan köy camisinin temelini Tuzluca Kaymakamı Abdullah Kadıoğlu, Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan,  Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, bazı köy muhtarları ve köylüler hep birlikte dualar eşliğinde attılar. Tuzluca Müftüsü Beytullah Sezgin’ın temel atma duasına diğer alimler H. Hamza Duvahan ve  Kutbettin Şemin’de kuran okuyarak katkı sundular.


ÇOK ÖNEMLİ VE HAYIRLI BİR TEMEL ATIYORUZ

Temel atma töreninde kısa kısa görüşlerini açıklayan Tuzluca Kaymakamı Abdullah Kadıoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan ve Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, temeli atılan mekanın sadece ibadet yeri değil aynı zamanda insanların sosyal anlamda bir araya geleceği, dayanışmanın ve iyi günde kötü günde buluşacakları bir mekan olacaktır. Bunun için Cami bir köy için çok önemlidir. Allah hayırlı uğurlu etsin” diyerek duygularını özetlediler.

BAŞKAN TÜRKAN CANLI YAYIN YAPTI

Cami temelini atan devlet erkanı, kendilerine ikram edilen ikramlardan aldıktan sonra köyden ayrılırken belediye Başkanı Türkan, facebook üzerinden canlı yayınla Hadımlı Köyünü tanıttı. Türkan’ın uzun süredir haftada bir gün Tuzluca’nın bir köyünden yaptığı canlı yayın tanıtımı kamuoyunda da büyük beğeni topluyor. Hadımlı Köyünü özetle tanıtan Türkan’ı takip eden Hadımlı Köylülerinden canlı yayına beğeni ve teşekkür yağdı.

KARAALİ: ATALARIMIZI RAHMETLE ANIYORUZ

Temeli atılan caminin 40 veya daha fazla yıl önce babalarının yaptığını söyleyen Muhtar Zekeriya Karaali, köyümüzün ilk camisi rahmetli Meydan Kaymaz amcanın muhtarlığı döneminde yine köylülerimizin katkısıyla yapılmış. Uzun yıllar ibadet hane olarak hizmet veren köy camisin insanların hızla köyü terk etmesi sonrası diğer evler gibi burasıda doğa şartlarına dayanamadı ve çöktü. Yaklaşık 30 yıldır yıkık olan camimizin yeniden yapılması da benim muhtarlığım dönemine denk gelmesi benim için ayrı bir mutluluktur. Duyarlı köylülerimizle el birliği ederek yine İMC yöntemiyle yapmaya çalıştığımız camimizin bu aşamasına kadar katkı sunanlara ve bundan sonra katkı sunacaklara yürekten teşekkür ediyorum, Allah herkesten razı olsun” dedi.

Kent Yaşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183