Öne Çıkanlar Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı

Bu haber kez okundu.

Eyüp'te külliyeli camiler yükseliyor

 Eyüp Belediyesi Yeşilpınar'da Külliyeli Merkez Camii'nin inşaasına başladı. Yeşilpınar Mahallesi Girne Caddesi üzerinde 1986 yılında inşa edilen Yeşilpınar Merkez Camii'nin yaklaşık üç sene önce taşıyıcı kolonlarında ve temelinde çatlaklar meydana gelmişti. Uzmanlar tarafından camideki hasar inceleme altına alınarak beton kalitesi ölçümü yapıldıktan sonra risk taşıdığı için ibadete kapatılmıştı. Başkan Remzi Aydın, kolonlarında ve temelinde çatlaklar meydana gelen Yeşilpınar Merkez Camii’nin yıkılarak yerine daha görkemli bir şekilde cami ve külliye inşa edilmesi için proje hazırlattı.

YEŞİLPINAR'A DEV KÜLLİYE

İnşaatına başlanan ve projesine göre yaklaşık 12 bin 500 metrekare civarında kapalı alanı bulunan Yeşilpınar Merkez Camii ve Külliyesi'nin bünyesinde otopark, yüzme havuzu, spor salonları, imam lojmanları, Kur'an kursları, kafeler, sosyal tesisler, bilgi evi, gençlik merkezi, dinlenme alanları, muhtarlık binası, Aile Hekimliği Merkezi ile öğrenci yurdu bulunuyor.

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN CAMİİ VE KÜLLİYESİ

Çırçır'da inşa edilen Kanuni Sultan Süleyman Camii ve külliyesi 7 bin 555 metrekare kapalı alana sahip. Cami ve külliyesi dahilinde 2 bin 485 metrekare kapalı ibadet alanı, 2 bin 535 metrekare sosyal donatı alanı, 2 bin 535 metrekare alan içerisinde 75 araçlık iki katlı otopark ve düğün salonu, 820 metrekare açık avlu, 2 bin 765 metrekare peyjaz alanı bulunuyor. Kapalı alanda 3 bin kişi, açık alanda ise bin kişi cemaat kapasitesine sahip.


Camide revakların altında 20 derslik bulunmakta. Caminin alt katları sosyal ve kültürel alanlar olarak tasarlanmış. Cami külliyesi içerisinde, Kur'an Akademisi ve hafızlık kursu, kütüphane ve etüt salonlarının bulunduğu Eğitim Merkezi ile konferans ve düğün salonları, aşevi, misafirhane, kan merkezi, kadın faaliyetleri bölümü, spor salonu, anaokulu ve idari ofislerin yer aldığı Kültür Merkezi yer almakta.

ESENTEPE'YE 5 BİN 100 METREKARELİK KÜLLİYE VE CAMİİ

Esentepe cami ve külliyesinde 5 bin 100 metrekare üzerine inşa edilecek. Cami ve külliye bünyesinde Esentepe Gençlik Merkezi, kafeterya- çok amaçlı salon, kütüphane, eğitim sınıfları, spor salonları, imam lojmanı, yatılı Kuran kursu, derslikler ve yatakhane bulunuyor.

ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN ASANSÖR YAPILACAK

Cami ve külliyesi 3 kattan oluşuyor. Camide 600 kişi birlikte namaz kılabilecek. Alt ve üst olmak üzere iki avlusu bulunacak. Engelli vatandaşların kullanımı için minarenin altına asansör yapılacak. Altta iki bodrum kat olacak ve bu katlar da otopark ve teknik alanlar olarak kullanılacak.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183