Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme heyecan Ertuğrul Bodur memur Türkiye Atletizm Federasyonu

Bu haber kez okundu.

Esenyurtluların Geleceğine Yatırım Yapıyoruz

 Esenyurt Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının ikinci oturumu, sosyal mesafeli ve tedbirli olarak Esenyurt Belediyesi Meclis salonunda yapıldı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt başkanlığında yapılan ve sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlanan toplantıya, tedbirler kapsamında vatandaşlar alınmadı. Toplantıya girişte meclis üyelerinin ateş ölçümü yapılırken, maske kullanımı ve sosyal mesafeye dikkat edildi. 2019 yılı faaliyet raporunun görüşülüp onaylandığı toplantıda, Başkan Bozkurt Esenyurt’un öncelikli sorunlarını 10 ayrı başlıkta sıralayarak, bu sorunlara çözüm olacak projelerini anlattı.


Başkan Bozkurt, 2019 yılı faaliyet raporu sunumunda; yüksek borç stoku, belediye aleyhine açılan davalar, kurumsal kimlik ve iç kontrol süreçlerinin yetersizliği, aktif yeşil alanların yetersizliği, iptal edilen imar uygulamaları, mevzuat ve jeolojik zemin yönünden sorunlu yapılar, trafik ulaşım ve otopark sorunu, toplum refahının düşük olması, eğitim alanlarının yetersizliği ve bağımlılık yapıcı zararlı madde kullanımı gibi Esenyurt’un öncelikli sorunlarını 10 ayrı başlıkta anlattı.

“ESENYURTLULARIN MALINA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Araç kiralama, çöp toplama ve yemek ihaleleri gibi belediyenin çeşitli kalemlerinde yapılan tasarrufları anlatan Başkan Bozkurt, “Faaliyetleri neye göre düzenlediğimizi görmeniz için sorunlarımızı ve bunlara dair çözümlerimizi anlatacağız. Bizim yapmamız gereken şey Esenyurtlu’nun malına sahip çıkmaktır. Esenyurt’u hangi yarınlara taşıyacağıma ve yeni stratejilere odaklanıyorum. Esenyurtlulardan aldığımız güçle, onlardan aldığımız enerjiyle Esenyurtluların parasını en verimli ve onların geleceğine yatıracak şekilde dizayn ediyoruz” dedi.




ESENYURT’U ÜRETİM MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ

Esenyurt’un en önemli sorunlarından bir tanesinin, eğitim olduğunu ifade eden Başkan Bozkurt şunları ekledi, “Sizden rica ediyorum çok genç çocuğumuz var. Her yaş grubunda 10 bin çocuk var. Bizim bu insanları doğru yönetmemiz lazım. Bununla ilgili meslek edindirme kurları açmayı düşünüyoruz. İstihdam ve iş adamları konseyi oluşturduk. Halı kilim el sanatlarıyla ilgili çalışmamız var. Esenyurt’u el sanatları anlamında İstanbul’un üretim merkezi haline getirebiliriz.”

“ESENYURT BELEDİYESİNİN TÜM BİRİMLERİ SAHADAYDI”

Esenyurt’ta yaşanan sel baskında her gün en az üç defa alana giderek çalışmaları kontrol ettiğini söyleyen Başkan Bozkurt, “Esenyurt Belediyesi’nin ilgili bütün birimleri oradaydı. Sokağın, evlerin temizliği, vatandaşların kıyafet, giysi, yiyecek, içecek bütün ihtiyaçlarını biz karşıladık. Bu çalışmaları yürütürken İBB itfaiye, İSTAÇ ve İSKİ’nin bütün ekipleriyle işbirliği yapıldı. Çünkü 546 evi su bastı. Vali beye teşekkür ediyorum bu krizi ben yöneteceğim dedi ve hepimize görev verdi. İBB, belediyemiz, Vali yardımcımızla birlikte bir kriz masası oluşturuldu. Biz bütün temizliğini, taşımacılığını, yiyecek, içeceklerini verdik. Konaklama ve belli sayıda ev sahibi olan vatandaşların 8 aylık kira bedeli Büyükşehir tarafından karşılanacak. Yine biz 50 arkadaşımızı evlere gönderdik, zabıta ekiplerimizle birlikte hasar tespiti yapıldı. Biz tespitlerimizi bu kurula verdik” dedi. Başkan Bozkurt, su baskınında mağdur olan 260 aileye 10 bin 725 kişilik sıcak yemek, 151 aileye bin 438 adet kıyafet ve 531 aileye erzak ve hijyen kolisi yardımı yaptıklarını ekleyerek, Esenyurt halkına bu dayanışmasından dolayı teşekkür etti.



“ESENYURT HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Koronavirüs salgınıyla ilgili Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden açıkladığı riskli ilçeler listesinde Esenyurt’un durumunun oldukça iyi olduğunu belirten Başkan Bozkurt, “İstanbul’daki ilçelerin yoğunluğuna göre Esenyurt oldukça iyi durumda. Ben sizlerin nezdinde tüm çalışanlara çok ama çok teşekkür ediyorum. Ama sanıyorum ki en büyük teşekkürü vatandaşlarımız hak ediyor. Her ne kadar farklı yansıtılmaya çalışılsa da, Esenyurtlular COVİD-19 sürecinde çok dikkatli davrandılar ve yayılmanın çok yüksek noktalara çıkmaması için büyük katkı sundular” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183