Öne Çıkanlar küçükçekmece belediyesi Haber kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS

Bu haber kez okundu.

Esenyurt Belediyesi’nden kültür sanat atağı

 

Esenyurt Belediyesi, 2018-2019 Kültür ve Sanat sezonu Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlikle açıldı. Açılışa Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Yasir Çelik ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlçede kültür sanat anlamında iyi bir sezon çıkardıklarını belirten Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “Yine iyi bir sezon geçireceğiz inşallah. Esenyurt’ta iyi şeyler oluyor. Kültür-sanata yönelik özel bir eylem planımız var. Kültür sanat etkinliklerimizi daha fazla izleyiciyle buluşturmak istiyoruz. Merkezlerimizde 42 bin kursiyerimizi ağırlıyoruz, 50 bini zorlayacağız. Yeni kültür merkezleri açacağız. Mevcutlarda ise kapasiteyi arttıracağız. Yeni belediye binamızda 3 bin kişilik çok fonksiyonlu bir salon inşa edeceğiz” dedi.

GELENEKLER YAŞATILACAK

Kış ayları için ısıtmalı yeni mekânlar oluşturulacağını bildiren  Alatepe, “Isıtıcılı çadırı bulduğumuz anda orada iki farklı program yapacağız. Birincisi sıra gecesi. Her gün bir yerde sıra gecesi olacak, ayranımızı içip, çiğ köftemizi yiyeceğiz. İkincisi de her akşam aynı yerde bir il derneğimizi misafir edeceğiz. İl derneğimizle beraber o yörenin kültürünü, ezgisini varsa komedyeni, ortaoyununu böyle etkinliklerle öğrenmiş olacağız. Esenyurt’ta kültürü bir festival şeklinde yaşatacağız inşallah. Sıra gecesini de sırasıyla tüm kültür merkezlerimizde ve nikâh sarayında yapacağız.’’dedi.

BİR OLSUNLAR, BİRLİK OLSUNLAR

Alatepe konuşmasına şöyle devam etti; Biz istiyoruz ki insanlar bir araya gelsinler. Bir olsunlar, birlik olsunlar. Birlikte eğlensin birlikte gülsün istiyoruz“ diye konuştu. Yazlık sinemaların ise beklentilerinin üstünde ilgi gördüğünü anlatan A. Murat Alatepe, “İnsanların eskiye olan özlemini gidermiş,  bir mısır bir gazoza heveslenen gönülleri bir araya getirmiş olduk. Sinema gösterimimiz  kışın da devam edecek. Bu sene ilk kez İstanbul Şehir Tiyatrolarıyla da yaptığımız görüşme neticesinde şehir tiyatrolarının gösterileri de olacak“ dedi.

Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183