Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika son dakika haber haberler Kelamdan Kaleme

Bu haber kez okundu.

Erdoğan’dan kadına şiddet açıklaması

 Düzenlenen programda konuşan ve eşrefi mahlûkat olan insana ve dolayısıyla kadına yönelik şiddetin asla kabul edilemeyeceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kadına şiddeti insanlığa ihanet olarak ilan etmiş bir Cumhurbaşkanı sıfatıyla diyorum ki, bu ihanetin içine giren herkes cezasını çekmelidir” ifadelerini kullandı. Kadına yönelik şiddet ve baskının sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın sorunu olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, araştırmaların, bu meselenin eğitim düzeyiyle, maddi gelirle çok da ilişkili olmadığını gösterdiğini belirterek, “Bir üniversitemizin yaptığı araştırma, lise mezunu her dört kadından birinin, üniversite mezunu her 5 kadından birinin, maalesef aile içi şiddete maruz kaldığını gösteriyor. Aynı şekilde, bu meselenin doğu toplumlarına münhasır olduğu yönünde oluşturulmaya çalışılan art niyetli algı da doğru değildir. Batı toplumları da aile içi şiddet sorunundan ciddi şekilde mustariptir. Demek ki burada asıl sorun, nerede yaşadığınız, ne kadar okuduğunuz, hangi refah düzeyine sahip olduğunuz değildir. Asıl mesele, cinsiyetten öte insana bakış meselesidir, insana verilen değer meselesidir” dedi.

 

‘YENİ EYLEM PLANI HAZIRLIYORUZ’

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınların hak, fırsat ve imkânlardan eşit şekilde yararlanarak ekonomik ve sosyal hayattaki etkinliklerinin artırılması konusunda da çok önemli adımlar attıklarını kaydederek, bu çerçevede yılbaşından itibaren uygulanmaya başlayacak yeni bir eylem planı hazırlandığını bildirdi.

Erken yaşta ve zorla evliliğin geride bırakılması gereken bir başka önemli sorun olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortaöğretime katılan kız çocuklarının oranının yüzde 45’ten yüzde 83’e çıkarılmasıyla, erken yaşlardaki evlilik oranının yüzde 4’lere kadar gerilediğini söyledi.. 2005 yılından bugüne kadar istihdam sayısının 9 milyon 200 bin artmış olmasına rağmen, işsizliğin hâlâ çift haneli rakamlarda geziyor olmasının, kadınların iş gücüne katılımındaki bu artıştan kaynaklandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bundan asla şikâyetçi değiliz. Demek ki daha çok istihdam oluşturmamız gerekiyor” dedi.

 

Kent YAŞAM

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183