Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

ENGELSİZ YAŞAM GÜNÜ’NDE KARTALLI ENGELLİLER DOYASIYA EĞLENDİ

 Engelsiz Kartal Yürüyüşü’nün ardından Kartal Meydanı’nda Tomurcuk Kooperatifi Özel Eğitim Merkezi halk oyunları gösterisive Agon Dans Grubu’nun gösterisinin ardından sahne alan Suzan Kardeş, sevilen şarkılarını Kartallılar için seslendirerek vatandaşlara unutulmaz bir gün yaşattı.
 


Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi önünde bir araya gelen engelli vatandaşlar ve aileleri, ellerinde anlamlı dövizlerle Kartal Meydanı’na yürüdü.Yürüyüşe Kartal Belediyesi Başkan YardımcısıGökhan Yüksel, CHP’li Meclis Üyeleri Mehmet Tirgil, Halil Şener, Medet Kıskanç, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Kemal Özdemir, Sağlık İşleri Müdürü Nuray Sancaklı, Engelliler Danışma ve Koordinasyon Şefi Özgür Uğur, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personelive çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.
 
Kartallı engelli vatandaşlar gönüllerince eğlendi
 
Kartal Belediyesi Engelli Koordinasyon Birimi’nin organizasyonu ile hazırlanan etkinlikte Engelsiz KartalYürüyüşü’nün ardından Kartal Meydanı’nda Tomurcuk Kooperatifi Özel Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin gösterisi veAgon Dans Grubu’nun gösterisi, izleyicilerden yoğun alkış aldı. Gösterilerin ardından sahne alansevilen sanatçı Suzan Kardeş, seslendirdiği şarkılarla Kartallılara unutulmaz bir gün yaşattı.
Etkinliğe katılan tüm çocuklara pamuk şeker, patlamış mısır ikram edilirken, t-shirt, balon ve şapka da hediye edildi. Çocuklar için birçok eğlenceli aktivite gerçekleştirildi.
 
 “Kartal’a Engel Yok”

Kartal Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte sanatçı Suzan Kardeş’eplakettakdim etmek için sahneye davet edilen Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, engelliler için hayata geçirilen projelere dikkat çekti. Yüksel, “Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde -Kartal’a Engel Yok-sloganıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Engelli kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Kartal Belediyesi olarak kurmuş olduğumuz Engelsiz Üretim Atölyesi’nde üreterek de engelleri aşıyoruz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz, yaptığı çalışmalarla kardeşlerimizi hayata kazandırıyorlar. Bizler Sosyal Demokrat belediye olarak bu kardeşlerimiz için daha çok çalışmaya devam edeceğiz.Engelsiz Bilgi Evi, Engelsiz Üretim Atölyesi, Engellilere Evde Kişisel Bakım Hizmeti, Engelli Öğrencilere Kırtasiye Yardımı, Engellilere İşaret Dili ile Sesleniyoruz, Engelli Çocukların Sosyal ve Sanatsal Gelişimi, Engelsiz Kartal İçin Evinizdeyiz, Engelliler Kültürel ve Sanatsal Hayata Katılıyor, Engelliler için İstihdam, İşitme Engelliler Orkestrası adı altında birçok projeyi hayata geçirdik. Bundan sonra da bu projelerimizi geliştirip engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmanın ardından Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel,sanatçı Suzan Kardeş’e Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına,verdiği güzel konser için teşekkür ederek, günün anısına kartal heykelciği takdim etti.Tomurcuk Kooperatifi Özel Eğitim MerkeziHalk Oyunları ekibine de Meclis üyesi Medet Kıskanç tarafından kartal heykelciği verilirken, AgonDans Grubu ekibine de kartal heykelciğini Meclis üyesi Mehmet Tirgil Takdim etti.Sanatçı Suzan Kardeş de “Böyle güzel bir günde, Kartallı bu güzel insanlarla bizleri buluşturan Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.



Engelliler el emeği göz nuru eserlerini sergiledi

Etkinlikte; engelli vatandaşlara el becerisi ve meslek eğitimi vererek onlara yeni ufuklar açan Kartal Belediyesi’nin Engelsiz Üretim Atölyesi öğrencilerinin el emeği göz nuru ürünleri, şenliğe katılanlar tarafından büyük ilgi gördü.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183