Öne Çıkanlar dış cephe boyamaları yan fülüt ezgi bulut halay

Bu haber kez okundu.

CHP'Lİ BİÇER'DEN BURHAN KUZU'YA TÜRKÇE SETİ...

 CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer ile AKP'li Burhan Kuzu arasında bir süredir Twitter üzerinden devam eden polemik sosyal medyada geniş bir karşılık bulmuştu.


Burhan Kuzu'nun attığı tweetlerdeki Türkçe yazım yanlışlarını düzelten Biçer, Burhan Kuzu'nun; "Suudi Arabistan'da Kral Selman yiyenini değilde oğlunu Veliaht atadı.Petrol sayasinde kimse Suudu Demokrasi Yok diye suçlamıyor.Ah petrol ah" tweetindeki 7 hatayı ekran görüntüsü üzerinden işaretleyerek paylaşan CHP'li Biçer, "Epi topu 140 karakter yazacaksın, yazamıyorsun; unvanın profesör!" diyerek Burhan Kuzu'yu eleştiren Biçer, yine Kuzu'nun yaptığı paylaşımda Suudi Arabistan'da Kral Selman'ın oğlunu veliaht olarak atadığı cümleye atıfta bulunarak, Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak ve oğlu Bilal Erdoğan'ı hatırlatıp, "Genel başkanın damadı enerji, oğlu gizli milli eğitim bakanı" diye de eklemişti.

Kuzu, Biçer'i edep sınırını aşmakla suçlayınca Biçer Kuzu'ya küfürlü tweetlerini hatırlattı.

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "mahallenizdeki FETÖ'cüleri bildirin" sözlerine karşılık AKP'li birçok ismin Fethullah Gülen'e saygı ifadelerini içeren video kolajını "Gözler @BurhanKuzu'yu da arıyor; ama o çorba derdinde, maklube peşinde..." cümlesiyle paylaşan Biçer'e, Burhan Kuzu da "Maklubeyi şimdi CHP'liler bol bol tüketiyor. Yürüyüşde de ikram etmişler." paylaşımı ile karşılık vermişti.

Biçer'in Kuzu ve Gülen'in samimi pozlarıyla cevap verdiği atışmada Kuzu Biçer'i edep sınırını aşmakla suçlaması ile de Biçer AKP'li Kuzu'nun daha önceki küfür ve hakaret içeren paylaşımlarını ardı ardına sıralamış Kuzu'ya sert bir hatırlatma ile cevap vermişti.


SİZE TÜRKÇE ÖĞRETECEĞİM

Kuzu'nun tweetlerindeki yazım yanlışlarını düzeltmeye devam ederek verdiği cevapların birinde de "Sizinle işimiz bittiğinde hem Türkçe öğrenmiş olacaksınız hem de siyaseten kusurunuzu göreceksiniz." sözlerini kullanan CHP'li Biçer bugün, AKP İstanbul Milletvekili Prof. Burhan Kuzu'ya Türk Dil Kurumu'nun Türkçe Sözlük, İmla Kılavuzu ile Deyimler ve Atasözleri Sözlüğü'nden oluşan Türkçe seti gönderdi.

TÜRKÇE ÖĞRENDİKTEN SONRA ANAYASA HUKUKUNU DA ÖĞRENECEK.

Biçer konu ilgili yaptığı kısa açıklamada; "Burhan Kuzu tipik bir AKP'li! Vasat bilgi ve iktidar kibri ile herkese saldırıp her şeyi ben biliyorum edasıyla her gün birilerine saldırıyor. Twitter'daki bu atışmada ona bunu anlatmaya çalıştım, liyakat ve ehliyet sahibi değil. Ne dil ve üslup ne de anayasa konusunda ehil değil; dahası eksiğini kabul de etmeyen vasat bir AKP'li portresi. Kuzu ve onun gibi olanlar, önce dillerini sonra üsluplarını düzeltmeli ve sonra da ahkâm kestiği konulardaki eksikliklerini gidererek karşı argümanları doğru öğrenmeliler. Türkçe konusunda olduğu gibi Kuzu'nun anayasa bilgisinde de ciddi sorunlar, eksiklikler var. Ama o iktidar kibri ve cahil cesareti ile her şeyi patavatsızca konuşma güdüsüne sahip. Bunu da düzeltmek için kendisine bu Türkçe setinden sonra KHK ile mesleklerinden ihraç edilen Türkiye'nin ve dünyanın saygın anayasa hocalarından İbrahim Kaboğlu'nun 15 Temmuz Anayasası kitabını, yine onun derlediği Türkiye'nin Anayasa Gündemi adlı kitabı ile KHK ile ihraç edilen Murat Sevinç hocamızın ‘Kuruluşunun İhmal Edilmiş İstisnası ve Anayasa Yazıları’ adlı kitaplarını ve Kemal Gözler hocamızın ‘Elveda Anayasa’ adlı kitaplarını göndereceğim.

Umarım biraz bilgi sahibi, fikir sahibi olur. Türkçe öğrendikten sonra anayasa hukukunu da öğrenecek." dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183