Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme heyecan Ertuğrul Bodur memur Türkiye Atletizm Federasyonu

Bu haber kez okundu.

Büyükçekmece’de bilimsel yöntemle tarımın ilk adımı atıldı
Eğitimler Şubat ayında başlanacak

Büyükçekmece Belediyesi ile Namık Kemal Üniversitesi arasında imzalanan tarımsal eğitim programı işbirliği protokolü çerçevesinde Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri tarafından tarımsal (bitkisel üretim, hayvansal üretim, bitki koruma, tarım makineleri, tarımsal yapılar ve sulama, tarımsal biyoteknoloji, toprak bilimi ve bitki besleme, tarım ekonomisi, gıda bilimi ve teknolojisi) konularda hazırlanacak eğitim programları çerçevesinde teorik ve uygulamalı eğitimler ilgili bölge çiftçilerine, yatırımcılara ve genç girişimcilere verilecek. Eğitim programlarının ilki, ''Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği'' olacak. Eğitimlere Şubat ayında başlanacak.

“Tarımla ilgili çok güzel gelişmeler olacak”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, imzalanan protokolün İstanbul ve Büyükçekmece tarımı adına önemli olduğuna dikkat çekerek, “2020’nin sonuna kadar Büyükçekmece’de tarımla ilgili çok güzel gelişmeler olacak. Bu anlamda Namık Kemal Üniversitesi ile ilk adımı attık ifadesini kullandı. Protokol imza törenine Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Rıza Evren Kılcı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sezen Arat, Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Murat Taşan, Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Alper Aydın, Büyükçekmece Belediyesi Tarım Şefi Ziraat Mühendisi Gözde Göçmen Öztürk katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183