Öne Çıkanlar FENERBAHÇE Galatasaray ibb İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP

Bu haber kez okundu.

Bayram tatilini  boya badana işleriyle geçireceklere öneriler

‘nalburdayım.com’, bayramda evde kalmayı tercih ederek tadilatla uğraşmak isteyenler için önerilerde bulunuyor. ‘nalburdayım.com’, 9 günlük tatil sürecini avantaja çevirerek boya badana işleri yapacaklara genelde ikinci planda kalan tavan boyama konusunda tavsiyelerde bulunuyor. ‘nalburdayım.com’a göre tavan boyası, genellikle duvar boyasına göre ikinci plandadır ancak tavanlar, dairenin genel görünümü ve aydınlatması üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Duvarlar göze çarpan renk ve süslemelere sahiptir ancak tavan boyası evin karakterini ve rahatlığını belirleyen bir unsurdur. Tavan boyamanın duvar boyamaya göre daha zor olduğunun altını çizen ‘nalburdayım.com’, dikkatli ve özenli bir dokunuşun mekanı çok daha keyifli ve konforlu bir hale getireceğine dikkat çekiyor. 

Doğru ekipman kullanımı şart

‘nalburdayım.com’un önerisine göre; öncelikle gerekli ekipman temin edilmeli. Tavanlar için, özellikle bir teleskobik sapa sahip mikrofiber iç cephe rulosu kullanılmalı. Bu tip rulolar, kabarcıklar olmadan düzgün bir boya tabakası sağlayacaktır. Ayrıca merdiven, bir boya tepsisi ve astar, duvar fırçası, spatula ve delikler için bir macun bıçağı, kalafat ve köşelerde çatlaklar için bir kalafat tabancası gerekebilir. 3,5 kilogramlık bir tavan boyası ile ortalama 8-10 metrekarelik iki odaya çift kat uygulama yapmak mümkündür. 10 kilogramlık bir boya satın alındığında ise 25 metrekare büyüklüğünde bir salon ve bir küçük oda çift kat olarak boyanabilir.

Beyaz yansıtma ve ferahlık özelliği taşır

‘nalburdayım.com’un önerisine göre; boyaya başlamadan mobilyalar taşınmalı ya da mobilyaları damlayan boyadan korumak için üzerine plastik branda yayılmalı. Benzer koruma işlemi zemin için de yapılmalı. Döşemenin etrafındaki alanı ve duvarın tavanla birleştiği yerlerde maskeleme bandı kullanmak uygun olur. Önce duvarlar astarlanmalı. Tavanlar, yansıtıcı nitelikleri nedeniyle beyaza boyanır ve böylece oda daha büyük ve ferah görünür. Boya su ile hacimce yüzde 15 oranında inceltilmelidir. Ruloyu boya tepsisine batırdıktan sonra zikzak çizgilerini kullanarak boyama yapmak gerekir, ruloya fazla baskı yapmak düzensiz dokuların lekelenmesine neden olabilir. Tüm tavan zikzaklar ile kaplanana kadar bölümler halinde boyanmalı. Odanın tavanını boyarken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de ilk kat sürüldükten sonra rulo izinin kalmamasıdır. Bunun için ruloyu birkaç kez tavanda hareket ettirip yüzeye yedirmek en doğrusu olacaktır. İkinci katı geçerken de aynı şekilde iz kalmaması güzel bir sonuç almayı sağlayacaktır.

Eğer tavan dokulu ise, en iyi sonuç için bir boya ustası aramayı düşünmeyi tavsiye ediyor. Bir patlamış mısır tavanı olarak bilinen akustik tavan ya da demonte tavan en iyi sprey malzemeleriyle boyanır. Bu nedenle, işi yapmak için profesyonel bir boya ustasından yardım almak en iyi seçenektir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183