Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN KILIÇ ’’BARIŞ VE HUZUR İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ’’

 

Başkan Kılıç Başkonsolos Alganawi'ye ilk olarak;  Suudi Arabistan'ın Katif vilayetinde geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ve can kaybı ile yaralanmalara yol açan terör saldırısını kınadığını belirterek üzüntülerini ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Tarihsel ve kültürel bağlara vurgu yapan Başkan Kılıç; ‘’Geçmişte olduğu gibi gelecekte de hem yerel hem de ulusal anlamda güçlü ilişkiler hiç şüphesiz iki ülkenin yararına olacaktır. Türk insanı için Suudi Arabistan ayrı bir öneme sahiptir. İslam’ın doğduğu, Peygamberimizin yaşadığı topraklar; kıblemiz Kabe; kısacası gönül coğrafyamız orasıdır.’’ dedi.

Safları sıklaştırmalıyız

Son dönemde İslam ülkelerinde yaşanan savaş ve iç karışıklıklara da değinen Başkan Kılıç; ‘’ Suriye'den Irak'a, Filistin'den Yemen ve Orta Afrika Cumhuriyetine kadar milyonlarca Müslümanın ortak dileği barış ve huzur. Bunun tesisi için tüm ülkeler sorunlarını çözüp birbiriyle olan ilişkilerini güçlendirici adımlar atmalı. Müslümanlar dünya nüfusunun dörtte birini oluşturuyor. Ancak Müslümanların küresel sistem içerisinde hak ettikleri yeri alabilmesi için birlikte çalışmalıyız. Tıpkı ibadet ederken olduğu gibi safları sıklaştırmalıyız’’ dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Suudi Arabistan Başkonsolosu Mosaed Abdulmuhsen M. Alganawi, en yakın zamanda bir iadei ziyaret gerçekleştirmek istediğini belirtti. Başkonsolos Alganawi; ‘’ İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Burada şehir yaşamı adına örnek alınabilecek çok şey var. Burada kendi evimizde gibiyiz. Kağıthane’yi yakından takip ediyoruz. İlçenizde İstanbul’da yaşayan Suudi Arabistanlı öğrencilerin eğitim aldığı bir okulumuz var. Her yıl Kağıthane Belediyesi’nin okullarda düzenlemiş olduğu çevre eğitimleri sayesinde öğrenciler çevreye duyarlı ve tabiatı seven bireyler olarak yetişiyor. Öğrencilerimizin daha iyi imkanlarda öğrenim görebilmesi için belediyenizin yapmış olduğu bu ve benzer çalışmalar adına sizlere teşekkür etmek istiyorum.’’ dedi.

Başkonsolos Alganawi yerel anlamda iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlenmesi için gereken adımların atılması konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

Başkan Kılıç’a beraberinde yardımcısı Mevlüt Öztekin ve Özel kalem Müdürü Levent Dirice eşlik ederken, ziyaretin sonunda taraflar hediyeleşerek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183