Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

Başkan Akgün, Trabzon’un fetih kutlamalarına katıldı

 Trabzon’un fethinin 556. yıldönümü kutlamaları sebebiyle 26-29 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenen 9. Trabzon Günleri etkinlikleri açılış programı İstanbul Yenikapı’da gerçekleştirildi.

Katılım çok yoğundu

Gaziosmanpaşa Belediyesi Engelli Karma Mehteran Takımının da sahne aldığı program Fethin canlandırılması ve halk oyunları ile devam etti.

Açılış programına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Demir, çeşitli Trabzon dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


Tarihi ve kültürel zenginlik

Kendisi de Trabzon doğumlu olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Trabzon'un fethinin 556’ıncı yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada Trabzon’un tarihsel ve kültürel açıdan ülkemizin en zengin illerinden biri olduğunu belirterek; “Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği, Yavuz Sultan Selim’in valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğup büyüdüğü Trabzon ilimiz tarihinden gelen bu önemini Cumhuriyet döneminde de devam ettirmektedir. Bu güzel şehri, canları pahasına fethedenleri rahmetle anıyor, Trabzon’un fethini kutluyorum” ifadesini kullandı. Başkan Akgün, kutlama programı çerçevesinde Yenikapı etkinlik alanında açılan stantları da gezdi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183