Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

Bahçeşehir Gölet Projesi’nin ruhsatları yine iptal edildi

2015 DEN BU YANA YEŞİL ALANLAR BETONLAŞTIRIYOR

İstanbul’da Başakşehir Belediyesi’ne ait olan ve ‘gölet, spor, turizm ve rekreasyon’ fonksiyonlarına sahip Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi Gölet Bölgesi’ndeki projeyle ilgili yeni bir mahkeme kararı çıktı. 2015 yılından beri yeşil alanı betonlaştıran ve “ ticari imar projesi” olarak adlandırılan imar planları için belediye başkanına yetki verilmesine ve ruhsatlara karşı açılan davalarda alınan iptal kararlarına rağmen inşaatlar büyük ölçüde tamamlandı ve bazı işletmeler açılarak hizmete girdi.

    

 Abdulhadi Akmugan                                                   Özgür Karabat

AKMUGAN VE GÜMÜŞ’ÜN BAŞARISI

Dönemin CHP'li Başakşehir Belediye Meclis üyeleri Abdulhadi Akmugan ve Mehmet Gümüş tarafından başlatılan hukuk mücadelesi dönemin İlçe Başkanı Özgür Karabat’ın da mücadelenin arkaşında sağlam durması ile bugünkü kararın temeli atılmış oldu. Akmugan ve Gümüş, açtıkları mahkeme ile hasılat paylaşımı yöntemi ve rekreasyon projesi yaptırılmasına ilişkin belediye başkanına yetki verilmesine yönelik meclis kararı, inşaat için verilen 26 Şubat 2016 tarihli ruhsatların iptalini istemişlerdi. Mahkeme açılan davayı yerinde buldu ve ruhsatların iptali için açılan davayı haklı bularak iptal etti.

DANIŞTAY KARARI BEKLENMEDEN İŞLEM YAPILAMAZ

İstanbul 12. İdare Mahkemesi, ruhsatların dayanağını oluşturan 22 Nisan 2015 tarihinde yapılan ihalenin iptali için İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nde açılan davanın itirazlar üzerine Danıştay'a gönderildiğini açıkladı. Adı geçen davaya bakan Danıştay 13. Dairesi'nin de belediye başkanına yetki veren meclis kararına açılan davaya, sonucuna göre temyiz incelemesi yapmak için bekletme kararı verdiği hatırlatıldı. Danıştay 13. Dairesi'nin bu sırada ihalenin yürütmesini durdurma kararı aldığı da kaydedildi. Henüz kesinleşmemiş ve yürütmesinin durdurulmasına karar verilen ihale işlemine dayanılarak ruhsat düzenlenebileceğinin kabulü halinde yürütmeyi durdurma kararının amacına hizmet etmeyeceği vurgulanarak ruhsatlarda; hukuka ve usule uyarlık bulunmadığı sonucuna varıldı. Ruhsatların dayanağı ihale işlemi hakkında Danıştay 13. İdare Dairesi tarafından bir karar verildikten sonra, idarenin yeni bir işlem tesis edebileceğine dikkat çekildi. Bu gerekçelerle, 27 Ekim 2020 tarihinde oybirliği ile ruhsatların iptaline karar verildiği belirtildi.

KENT YAŞAM

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183