Öne Çıkanlar dış cephe boyamaları yan fülüt bulut ezgi halay

Bu haber kez okundu.

Aras: Hedefimiz ilk 11’de 10 Iğdır’lı oynatmak

  

ARAS: 2004’de küme düşen takımın yerine yenisini kurduk

 

2009 yılında kurulan Iğdır Aras Spor, 2004 yılında amatör lige düştükten sonra, Iğdır Belediye Spor’un devamı olarak hayatına devam etti. 13,14,15,17,19 yaş gruplarından toplamda beş kategoride mücadele eden Iğdır Aras Spor’un altyapısından yetişen 100 tane de lisanslı oyuncusu bulunuyor. Amaçlarının altyapıdan üst takımlara oyuncu çıkarmak olduğunun altını çizen Aras, “Iğdır’ın yetenekli çocuklarını topladık. Eğer takımları kategorilendirirsek, 13,14,15 yaş gurubu Akademi liginde oynuyorlar. Bu sene Bölge Ligine gidecekler ve  bölgede birincilik oyunlarını oynayacaklar. Oradaki o yetenekli oyuncular yetiştikten sonra A takımına çıkacak.”

 

ARAS: HEDEFİMİZ İLK 11’DE 10 IĞDIR’LI OYNATMAK

 

C.K: Kendi A takımınızı alt yapıdan yetiştiriyorsunuz değil mi?

 “Şu anda A takımımızı dışarıdan getirdik yani 24 tane oyuncumuz var ama bunların içinde 6 tanesi Iğdırlı. A takımını ne kadar dışarıdan da kursak hedef  önümüzdeki senelerde alt yapıdan da üst yapıya alıp tamamını Iğdır’lı

gençlerden oluşturmak. Hedefimiz ilk 11 de 5,6, 10 tane Iğdırlı sporcu oynatmak ki bu bizim için büyük bir başarı olacaktır. Bununla birlikte alt yapımızdan kazanacağımız gençlerimizin Iğdır dışındaki takimlara, hatta 3. Lig 2. Lig ve 1. Lig takımlarına transfer edilmesi bizler için çok büyük bir başarı olacaktır”

 

 

C.K: Şimdi bu 5 takımdan birisi A takımı  ve A takımının durumu nedir?

“Biz 2009’da iki sene amatörde oynadık. İki sene amatörde oynadıktan sonra  2012/ 13 yılında bölgesel lige yükseldik. 2014/15 te Iğdır’lı gençler ile götürmeye çalıştık ama baktık böyle şampiyon olma imkanımız yok. 2015/16’da çok büyük masraflar ederek dışarıdan transfer getirerek bir takım kurduk ve 2015 yılında 59 puan ile şampiyon olduk. Bizimle aynı puan alan Trabzonspor ile baraj maço yaptık. Kazanan şampiyon olacaktı. Maç uzatmalara hatta penaltılara kaldı ve biz sonunda elenen takım olduk.

Bölgesel Lig’te elendiğimiz zaman Trabzon’dan 4, Rize’den 2, Artvin’den de 1 takım vardı.”

 



C.K: Doğu katılımı yok muydu?

 “Doğu’dan 14 takım katılmıştı. Erzurum, Bayburt, Kars ve Ardahan’dan da takımlar vardı. Geçtiğimiz günlerde maçımız vardı 5-0 aldık maçı iyi bir kadro kurduk daha doğrusu geçen seneki kadromuzu muhafaza ettik ve çok güçlü oyuncularla takviye yaptık bu sene hedef yüzde yüz şampiyonluk.”

 

C.K: Bölgesel Ligi geçtikten sonra hedefiniz?

 “Bölgeseli geçtikten sonra hedefimiz Ulusal Lig’e çıkmak. Biliyorsunuz Eskiden 3. Lig vardı şimdi Ulusal Lig oldu. Bizde bu sezon bu lige kesinlikle çıkacağız”

 

ARAS: TAKIM BİR ŞEHRİN EN ÖNEMLİ VİTRİNİDİR

 

C.K: Nasıl oldu?

 “Şöyle anlatayım. İzmir takımı Iğdır’a gelecek ve biz İzmir’e gideceğiz. Tekirdağ Iğdır’a gelecek, biz Tekirdağ’a gideceğiz. Örneğin; Bursa’nın Nilüfer takımı var. Iğdır’a gelecek. İç Anadolu ve Karadeniz’den de takımlar var. 2015 te Erzurum 3. Lig te idi 2. Lige çıktılar. Denizli Iğdır’a gelecek, Maraş Iğdır’a gelecek. Takım bir şehrin en önemli vitrinidir ve şehrin tanıtımına da çok büyük katkıda bulunur.”

 


C.K: Bölgesel Lige çıkacak takım var mı? 

 “Evet, Ardahan, Kars, Erzurum ve Bayburt var. Karadeniz illerinden de çıkan takımlar mevcut. Karadeniz’i bilirsiniz, futbolla yatıp futbolla kalkarlar. Türkiye’nin en zor grubudur. Böyle takımlara karşı  birinci olmak zordur ama biz onu başaracağız yani onların üstünde bir takım kurduk.”

 

IĞDIR ARAS SPOR İÇİN TEK YÜREK

 

C.K: Başkanım futbol Iğdır’a ne katıyor?

 “Birlikte hareket adına toplumun kaynaşması adına futbol çok önemli bir spor dalıdır. Örneğin, yolda birbirine selam dahi vermeyen insanlar aynı trübünde Iğdır Aras Spor için tek yürek oluyor.

 

C.K:Bunun nedeni nedir peki ? 

 “Uzun süredir Iğdır’da takım yok. Ve Iğdır’da futbol adına ciddi bir düzeyde susamışlık var. Spor adına şunu söyleyebilirim ki, Iğdır Türkiye’nin saha ve tesis anlamında en geri kalmış ilidir. Bunu sayın Valimize de, Spor Müdürümüze de ilettik, bilgileri var.”

 



FUTBOL SAHAMIZ YETERSİZ

 

C.K: Peki neden?

  “Futbol olmadığı için az talep olunca  bize saha inşa edilemiyor. Biz deplasmanlar için Arhavi’ye gidiyoruz. Muhteşem bir sahası var. Bizim sahamız 500 kişilik ama maça 10 bin kişi geliyor. 500 kişilik yere 2/3 bin kişi sıkışıyor. Sonra o tribünlerin yanındaki boşluklarda sonra cadde de duruyorlar bazıları inşatların üstüne çıkıp izliyor hatta yanda okulun bahçesinden izliyorlar. Herkes futbola düşkün ama sağlıksız bir şekilde izliyorlar. Düzgün altyapısı olan bir saha olsa insanlar rahatlıkla izlese daha çok katılım olacak diye düşünüyorum .”

 

C.K: Peki, düzenleyeceğiniz geceyi İstanbul’da yapmanızın amacı nedir? Onu da anlatır mısınız?

 “Şunu söylemek gerekirse bu gecedeki amacımız  tamamı ile Iğdır spora  destek amaçlıdır. Birlik ve beraberliğimiz attıracak bu gecemize Iğdır Valimizi, Emniyet Müdürümüzü, Jandarma Alay Komutanımızı, Iğdır Ticaret Odası Başkanını ve Iğdır’lı işadamlarımızı davet ettik.

 

C.K: İstanbul’da yapma nedeniniz Iğdırlıların İstanbul’da daha çok olması mı?

 “Biz Iğdır olarak çok yetersiz kalıyoruz. Bütün illerdeki takımlar İstanbul’da gece düzenliyorlar. Kendi toplumu ile buluşuyor kendi takımına destek amaçlı

Güzel işler yapıyorlar. Bu geceyi bize valimiz önerdi. Sadece spor anlamında değil, İstanbul’daki iş adamlarımızı da Iğdır’a davet edelim. Iğdır’a yatırım yapsınlar. İşsizliğin önüne geçelim şeklinde bizlere öneride bulundu biz de bu geceyi düzenlemeye karar verdik.”

 

C.K: Başkanım Iğdır’ı yönetenlerle birlikte hareket etmeniz adına bu girişimi ilk sayabilir miyiz?

“İlk defa böyle bir gece düzenleyeceğiz. Keşke Iğdır Belediyesi de bu anlamda bizlerle ilgilenseydi. Çünkü, belediye çok önemliç Ancak ne acıdırki Iğdır’da belediye yönetimi birçok alanda olduğu gibi spor’ada yatırım yapmamakta. Ve her anlamda şehrimize katkı sunacak olan futbol ve diğer spor dallarına spor yapma alanı yaratmamaktalar.

 

C.K: Vali bey bu açığımı kapatmaya çalışıyor ?

 “Tabi valimiz sadece burda değil Iğdır’da da bize destek verdi. Bundan sonra da verecek. Özel idareden de bütçe ayrıldı. Valimize buradan teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

Celal KARAALİ-Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183