Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

YILMAZ ; “ TARİHİ BİNALAR İÇERİSİNDE GÖRÜNTÜSÜ NE KADAR KÖTÜ”

YILDIZ: UMARIM MESLEĞİMİZ HAK EDEN NOKTALARA GELECEKTİR


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Genel Sekreter Mustafa Küçükkaptan 63 gazeteciden oluşan heyetimizle Adrina Termal Health & Spa Hotel'de bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını, İstanbul Gazete TV ve İnternet Habercileri Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldız yaptı.

Yıldız konuşmasında “Amacımız halkımıza doğru ve objektif haber sunmaktır. Demokrasinin temel unsurlarından biri olan basının, demokrasinin gelişmesi ve yerleşmesine çok önemli katkıları olmuştur. Gazeteciler, her türlü şart ve ortamda insanların ihtiyacı olan haberleri, onlara ulaştırmak için gece gündüz demeden çalışıyor ve faaliyetlerini büyük bir özveri ile sürdürüyor. Umarım mesleğimiz hak eden noktalara gelecektir.” ifadelerine yer verdi.

YILMAZ: 2 BİN 800 TESCİLLİ BİNA VAR

Yıldız’ın ardından kürsüye gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şehrin milli mücadelede Balıkesir’in rolünden şehirdeki tarım ve hayvancılığa, bölge kültüründen ekonomisine kadar pek çok detayı heyetle paylaştı. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, Ayvalık’ın geçmişten günümüze korunan mistik dokusunu ve bu dokuyu bozan binaların sorulması üzerine şu yanıtı verdi: “ Mübadele döneminde Ayvalık’ta bulunan Rum ve Ermeni vatandaşlar Yunanistan’a oradaki Türkler ise Ayvalık’a geliyor. Bizim Türkler Rumların yaptıklarını hiç bozmuyor ve aynı şekilde devam ettiriyor. Yani bizim insanımız ‘Bu bizim kültürümüzde yok yakalım, yıkalım’ gibi bir anlayışın içine girmemiş. Geldiğinde konak nasılsa öyle girmiş içeriye. UNESCO’ya ‘tescilli şehir’ olarak başvurusu yapıldı ve şu an 2 bin 800 tescilli bina var.

Balıkesir BB Başkanı Yılmaz: Ayvalık’a yakışmıyor

Gel gelelim 1976’larda İzmir Konak Alsancak’ta denize doğru yüksek yüksek binalar yapılınca o furya burada da başlıyor. Şu an Ayvalık’ta denizden şöyle bir baktığınızda o mistik evleri engelleyen 8 tane bina görürsünüz. Bu binalar o günün şartlarıyla ‘Burası Alsancak olacak.’ diye davul zurnayla yapılmış. Şimdi betonun o tarihi binalar içerisinde görüntüsü ne kadar kötü. Biz onları kamulaştırarak tarihi dokunun tamamen görünmesini istiyoruz. Projeyle ilgili bütçemiz hazır. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile de görüştük. Bu binalar buraya yakışmıyor.” dedi. İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183