Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

VE AÇIKLANDI ! Sokağa çıkma yasağı kaç gün?

Tarabya'daki Huber Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantı sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. 3 saat 55 dakika süren toplantıda en çok merak edilen konulardan biri de sokağa çıkma yasağıydı. Dört gün olacağı yönünde beklentiler bulunan yasağın kapsamı belli oldu. Sokağa çıkma yasağı kaç gün? 19 Mayıs'ta sokağa çıkmak yasak mı? İşte detaylar...



Sokağa çıkma yasağı kaç gün?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi; 'Dün saat 11 ile 15 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma imkanı verdik. Bu vatandaşlarımızın kurallara uyarak görmekten memnun olduk. Cuma günü de 15-20 yaş grubu aynı imkandan yararlanacaktır. Herhangi bir olumsuzluk olmadığı sürece önümüzdeki haftalarda da uygulanacaktır. 16-17-18-19 Mayıs'ta yine sokağa çıkma kısıtlandırılması uygulanacaktır.'

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan açıklamalar şu şekilde:
"Kamu görevlileriyle, gönüllülerden oluşan 146 bin mensup kardeşimizin her birine teşekkür ediyorum. Ayrıca AK Parti, MHP, CHP ve diğer partilerden bin 119 belediye, vefa sosyal destek grubunu desteklediler. Onlara da teşekkür ediyorum."

"Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasında bağış tutarı 2 milyar lirayı buldu."



"Yaşlılarımıza sahip çıkıyoruz. Kamuya ait huzurevlerinde hayatlarını sürdüren 27 binin üzerindeki yaşlımıza her türlü ihtimamı gösteriyoruz."
"Türkiye’nin aralarında olduğu bazı ülkeler, salgını kontrol altına alırken bazılarında yeni başlıyor, bazılarında ise sürüyor. Bu tablo, uzunca bir süre maske kullanımı, mesafeyi koruma ve temizliğe uymak gibi yeni düzene göre hayatımızı sürdürmemiz gerektiğine işaret ediyor."

"Tamamen eski günlere geri dönmüyor, sadece salgın şartlarında hayatımızı biraz daha kolaylaştırmaya çalışıyoruz."

"Bugüne kadar salgın tehdidi sebebiyle 412 yerleşim yerini karantinaya almak zorunda kaldık. Bunlardan 300'ündeki karantina uygulaması sona ererken, 112'sinde devam ediyor."

Salgın döneminde en çok ihtiyaç duyulan tedavi yöntemlerini ve ilaçlarıyla, 11’i kanser olmak üzere 43 ilacı da ödeme kapsamına alarak vatandaşımızın sağlığını her şeyin üzerinde tuttuğumuzu gösterdik. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183