Öne Çıkanlar dış cephe boyamaları yan fülüt ezgi bulut halay

Bu haber kez okundu.

Uluocak Zeytinburnu kentsel dönüşüm planlarıyla ilgili endişelerini dile getirdi

Zeytinburnu Belediyesi’nin kentsel dönüşüm planları İBB Meclisi’nde görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Planlarla ilgili endişelerini dile getiren Zeytinburnu İmar Komisyonu Üyesi Süleyman Uluocak, ilçelerinde daha önce kamu alanı dışında kaldığı halde parsel oluşmuş bazı alanların olduğunu ve yeni uygulanacak planlarla bu yerlere de imar verilmesine itiraz ettiğini belirterek, endişelerini sıraladı. Zeytinburnu Belediyesi’nin Kentsel Dönüşümle alakalı 1/1000 ölçekli genel plan notlarına eklenen uygulama imar planı değişikliği teklifinin görüşüldüğü Mayıs ayı toplantısında da görüş bildirerek oylamaya katılmayan Uluocak, eksik gördüğü maddeleri İBB’de de dile getirerek, bazı maddelerin komisyonda yeniden görüşülmesini istedi.

“YAPILAR ARASINDAKİ FARKLI YÜKSEKLİKLERE NEDEN OLACAK”

Zeytinburnu’nun bir dönüşüme ihtiyacı olduğu konusunda hem fikir olduğunu ancak endişe duyduğu bazı maddeler olduğunu belirten Uluocak, parsel bazda yapılan dönüşümlerde mülk sahibinin bodrum kattan feragat ederse ancak çatı katı hakkını alabileceğini ve artı bir kat ilavesi ile binasını yenileyebileceğini, birleştirmelerle yenilenen yapı yüksekliklerinin 12.50, 18.50 ve 21.50’ye kadar değişiklik gösterebileceğini, bunun da aynı yol üstünde olmasına rağmen yapılar arasındaki farklı yüksekliklere neden olacağını aktardı.

“İTİRAZIM PLANSIZ PARSELLERE İMAR HAKKI VERİLMESİ”

İlçelerindeki mevcut planların uygulanmasında uygulayıcıların herhangi bir sorun yaşamadığını, yeni planlarda ise bundan önce de tamamı yol ve donatı alanı dışında kalan ve bugüne kadar hiç plan almayan yerlere de imar hakkı getirildiğini söyleyen Uluocak, itirazının plansız parsellere imar hakkı verilmesi olduğunun altını çizdi.KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183