Öne Çıkanlar FENERBAHÇE Galatasaray ibb Bağcılar Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

T.C.  İSTANBUL İLİ FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞı

 Çarşısı Esnafları Koruma ve Yardımlaşma Derneği ile Malatya Pazarı Palancı Kuruyemişin ev sahipliğinde Tarihi Mısır Çarşısı'nda bu yıl 23'üncüsü düzenlenen geleneksel aşure gününde, 20 bin kişilik aşure ikramı yapıldı. İçerisinde 14 çeşit malzemenin bulunduğu ve usta aşçılar tarafından dev kazanda pişirilen aşurenin tadına bakmak isteyen vatandaşlar birbiriyle yarışırken, turistler ilk kez tattıkları ve ismini dahi bilmedikleri aşureyi beğeniyle yedi.
Aşure kazanlarından birinin üzerine ay yıldız motifi yapıldı. Etkinlikte Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, dev kazanın başına geçerek vatandaşlara aşure ikram etti. Yaklaşık bir ton malzeme kullanılarak pişirilen aşure, vatandaşlardan ve turistlerden tam not aldı. Aşurenin tadına bakmak için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, rengârenk süslenen aşurenin fotoğrafını çekmek için birbirleriyle yarıştı.

“Dünyanın birçok bölgesinden insan bu aşure kazanının etrafında”

Kazanın başında vatandaşlara aşure ikram eden Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, aşurenin geleneğimizde önemli bir yerinin olduğunu söyledi. Mısır Çarşısı’nda dünyanın her yerinden gelenlerin aşureyi tattığını ifade eden Turan, “Muharrem ayı Müslümanlar için önemli bir ay. Birçok önemli hadisenin vuku bulduğu mübarek bir zaman olmasının yanında, Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesinden dolayı bizler için bir matem ayı. Aşurenin de bizim geleneğimizde önemli bir yeri var. Mısır Çarşısı da anlamlı, yıllardır buradaki esnafımız geleneksel olarak bunu yapıyor. Burada nasıl bir birinden farklı tat bir araya gelip güzel bir lezzeti oluşturuyorsa, şimdi dünyanın birçok bölgesinden insanlar da bu aşure kazanının etrafında ayrı bir güzellik oluşturuyor. Aşure ikramını 23 yıldır geleneksel hale getiren Malatya Pazarı Palancı kuruyemiş çalışanlarından Süleyman Kazan da 20 bin kişilik aşurenin 1 saatte dağıtıldığını söyledi. Aşure alan ve tadına bakan vatandaşlar da aşureyi beğendiklerini belirtti. Hayatında ilk kez aşure yiyen bazı turistler de aşurenin güzel olduğunu dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183