Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Sultangazi’de Ekin Uzunlar fırtınası esti

Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği ve gençlerin büyük ilgi gösterdiği birçok etkinliğe sahne olan Sultanşehir Gençlik Fest, Ekin Uzunlar Konseri ile tamamlandı. Yüzlerce kitaba ve sevilen yazarların imza gününe ev sahipliği yapan Kitap Fuarı, kıran kırana geçen 3x3 Basketbol Turnuvası, Playstation Kapışması, heyecanın doruğa çıktığı Akrobasi Gösterileri ve daha birçok etkinlikle gençlere dolu dolu bir festival armağan eden Sultangazi Belediyesi, böylece bu güzel festivale yakışır bir final yapmış oldu.

Konser programına Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ve eşi Tuba Dursun, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, AK Parti Sultangazi Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Ayvalı, AK Parti Sultangazi Gençlik Kolları Başkanı Yasin Bakırcı, Belediye Başkan Yardımcıları Nurcan Öztürkmen ve Mustafa Birinci, Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Sultangazili gençler, başarılı sanatçı Ekin Uzunlar’ı dinlemek için konser alanını doldurdu.

SULTANŞEHİR GENÇLİK FEST’E MUHTEŞEM FİNAL

Gençlerin yoğun tezahüratı eşliğinde sahneye gelen Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, ilk olarak 3x3 Basketbol Turnuvası’nın kazanan takımlarına ödüllerini vererek, genç oyuncuları tek tek tebrik etti. Konseri dinlemeye gelen gençlere hitap eden Başkan Dursun şöyle konuştu: “Kitap fuarıyla, sporla, oyunlarla genç kardeşlerimiz festivalde çok eğlendiler. Gençler, Ekin Uzunlar konserini uzun zamandır istiyordu. Biz de, ‘Siz kimi istiyorsanız onu getirmeye gayret edeceğiz.’ dedik. Bugün de finali, Ekin Uzunlar ile yapıyoruz.”

‘GENÇLERİN BİZİM NAZARIMIZDAKİ YERİ BAŞKADIR’

Gençlerin geleceğin teminatı olduğunu vurgulayan Dursun, sözlerine şöyle devam etti: “Gençlerin bizim nazarımızdaki yeri başkadır. Gayretimiz hep sizler için. Bizlere soruyorsunuz: Konserler olacak mı? Elbette olacak. Eğitimin daha iyi olmasını, kültür ve sanat faaliyetlerinin daha fazla olmasını istiyorsunuz. Bunu istemek hakkınız. Bizler, sizin için her şeyin en iyisini sağlamak üzere gayret etmeye devam edeceğiz. Gençlik ve Spor Kulübümüzde yetişen gençlerimiz; güreşte, karatede ve diğer spor dallarında bizleri çok gururlandıran başarılara imza atıyorlar. Kulübümüze en güçlü desteği vererek, güreş ve karatenin yanı sıra okçulukta, yüzmede, voleybolda, basketbolda ve diğer spor dallarında, gelecekte ülkemizi ve Sultangazimizi en başarılı bir şekilde temsil edecek milli şampiyonları yetiştiriyoruz. Ayrıca ilçemizdeki amatör spor kulüplerinin de belediye olarak yanındayız. Yaz Spor Okullarımız ve Spor Akademilerimizle gençlerimiz, yılın dört mevsiminde de sporla buluşuyor. Sporun yanı sıra eğitim alanında da gençlerimize destek oluyoruz. İlçemize kazandırdığımız ve kazandıracağımız okullarla gençlerimiz daha iyi imkânlarda eğitim alacaklar. Sultangazi Eğitime Destek Akademimiz (SEDA), LGS ve YKS’de Türkiye’nin şampiyonlarını yetiştirmeye devam ediyor. İlçemizin dört bir yanına kazandırdığımız hizmet tesislerimizde gençlerimiz; güreşten yüzmeye, e-spordan okçuluğa birçok alanda kendilerini yetiştirme imkânı buluyorlar. Ayrıca yine hizmet tesislerimizde bulunan kütüphanelerle ve mahallelerimize kazandırdığımız Kitap Kafelerimizle gençlerimiz, şık ve ferah ortamlarda kitap okuma ve ders çalışma imkânı buluyorlar. Elbette kültür ve sanatsız olmaz. Sultanşehir Gençlik Fest gibi projelerimizin yanı sıra; Güneydoğu Anadolu Turu, Bosna Hersek Turu gibi kültür turlarımız; Tuzla Gençlik Kampı,  Kefken Gençlik Kampı, Bolu Gençlik Kampı gibi doğayla iç içe kamplarımız; Murat Kekilli, Bilal Sonses gibi sevilen sanatçıları ağırladığımız konserlerimizle siz pırıl pırıl gençlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Sizin mutluluğunuz bizim için çok önemli.”

SULTANGAZİ’NİN BAYRAK HASSASİYETİ

50. Yıl Mahallesi’ndeki hizmet binasının yıkımı esnasında belediye ekiplerinin binada unutulan Türk Bayrağı’na gösterdikleri hassasiyeti anımsatan Dursun, “50. Yıl Mahallemizdeki eski ve riskli durumdaki hizmet binasını yıkıyoruz. Yerine, vatandaşlarımıza çok daha üstün imkânlarla hizmet sunacak şık bir hizmet tesisi inşa edeceğiz. Orada devam eden yıkım işlemleri esnasında, ekiplerimiz binada unutulmuş bir Türk Bayrağı gördüler. Bunun üzerine hemen, büyük bir hassasiyetle bayrağı bulunduğu yerden aldılar. İş makinesiyle o bayrağı oradan almak kolay değildir. Fakat kardeşimiz ‘bayrak inmez’ dedi ve bayrağı oradan hassasiyetle aldı. İşte Sultangazi’nin hassasiyeti budur.”

‘BİR OLURSAK, BERABER OLURSAK MUTLU OLURUZ’

Sultangazi’nin, devletine ve milletine bağlı, güzel insanların yaşadığı bir ilçe olduğunu hatırlatan Dursun, sözlerini şöyle tamamladı: “Şu gerçek daima aklımızın bir köşesinde yer almalı: Bizler, dışa bağımlı olmadan, huzur içinde yaşayabiliyorsak bu, devletimizin gücü sayesindedir. Bizler bir olursak, beraber olursak güçlü oluruz, mutlu oluruz. Sultangazi, bunun en güzel yaşandığı bir ilçe. Sizlerde de ben o ışığı görüyorum. Bizler sizin mutluluğunuz için hep birlikte olacağız, hep sizin için çalışacağız.”

Dursun’un konuşmasının ardından sevilen sanatçı Uzunlar, birbirinden güzel şarkılarını Sultangazililer için seslendirdi. Alanı dolduran binlerce genç, büyük bir coşkuyla sanatçıya eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183