Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri

Bu haber kez okundu.

RÜZGÂRLI TEPE’NİN ÇOCUKLARI CEM KARACA’YI ANDI

Türk rock müziğinin dört öncüsünden biri sayılan sanatçı, besteci, sinema ve tiyatro oyuncusu Cem Karaca, Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen gerçekleşen konser etkinliğiyle anıldı. Esenler Kültür Sanat Youtube Kanalı’nda canlı olarak izleyicilerle buluşan konserde,  Esenler Sanat Evi (ESEV)’nde konservatuvar eğitimi alan gençler sahne aldı. “Rüzgârlı Tepe’nin Çocukları”, konserde Karaca’nın sevilen eserleri seslendirildi.

ŞARKILARIYLA BÜYÜDÜK

Konserde konuk solist olarak sahne alan Emin Karadayı, Karaca’nın şarkılarıyla büyüdüğünü belirterek “Cem Karaca, ülkemiz müzik dünyasına çok ciddi katkılar sundu. Kendine has tarzı, besteleri ve yorumuyla gönüllerde taht kurdu” ifadelerini kullandı. ESEV’de eğitim alarak müzik yeteneğini keşfeden Tayfun Arslan ise “Aldığımız eğitimler sonunda böyle bir konserde sahne almak mutluluk verici.  Şu an konservatuvar öğrencisiyim. Ben de dönemin toplumsal olaylarına müziğiyle dikkat çeken Cem Karaca’yı çocukluğumdan beri dinlerim. Onun şarkılarını seslendirirken büyük keyif alırım. Şimdi onun eserlerini seslendirerek gelecek neslin de onu tanımasına katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

ESEV’de eğitim alan Cengizhan Ergin de rock  müziği alanında kendini geliştirdiğini söyleyerek “Sözlerle melodileri çok iyi bir şekilde işleyen Cem Karaca, örnek aldığımız önemli bir sanatçı. Bu nedenle O’nu yaşatma çabası içerisine giriyoruz. İyi ki ESEV’le tanıştım ve usta sanatçılarımızın izinden gitme fırsatını yakaladım” şeklinde konuştu.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183