Öne Çıkanlar Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi gelecek gündem haber temsil

Bu haber kez okundu.

Ramis Topal; İskilipli Atıf'ı anmak Türkiye Cumhuriyeti'ne hakarettir

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül, Atıf Derneği Başkanı Mustafa Lek, Atıf’ın aile yakınları katıldığı anma törenini sert bir dille eleştiren 24. dönem CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, devlet yetkilileri bu şekilde davranarak vicdanlarda derin bir yara açmıştır ifadelerini kullandı.

'İskilipli Atıf'ı aklamaya çalışmak bataklığa gömülmektir'

Topal, kamuoyuna yaptığı yazılı basın açıklamasında ayrıca şu ifadelerde bulundu; Çorum’un İskilip ilçesinde tescilli Kuva-yı Milliye düşmanı İskilipli Atıf’ın mezarı başında yapılan anma törenine vali, milletvekili, belediye başkanı, kaymakam ve rektörün katılması vicdanlarda derin bir yara açmıştır. Konu ile ilgili açıklama yapan valinin kendilerini savunmak için söylediği ‘Rahmetle yad ediyorum’ ve ‘Atıf Efendi gibi Esad Erbili ve Müftü Ali Rıza Efendi de millete gözdağı vermek ve sindirmek için zulmen idam edilmişlerdir’ sözü kendilerini siyasi bir bataklığa düşürmüştür. Adnan Menderes ile İskilipli Atıf’ı aklamaya çalışma çabası da bataklığa iyice gömülmesine neden olmuştur. Birilerine yaranmak için siyasi cambazlık yaparken İngiliz emperyalisti, Yunan işbirlikçisi bir haine sahip çıkmak ve onu yüceltmeye çalışmak milli mücadele ruhuna ve Türkiye Cumhuriyetine en büyük hakarettir.

'Türk Halkı'ndan özür dilenmelidir'

Topal, yaptığı açıklamada şu soruların yanıtlanmasını istedi; Kamu vicdanı ve Türk halkı adına soruyorum; Cumhurbaşkanını temsil eden vali ve kaymakam anma törenine katılıp katılmayacağınızı Cumhurbaşkanına sordunuz mu?, Milli iradeyi temsil eden milletvekili ve belediye başkanı size oy veren Çorum halkına anma törenine katılıp katılmayacağınızı sordunuz mu? Siz sayın rektör bilim insanı mısınız yoksa sizi atayan siyasilerin kuklası mısınız? Tarihi ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyen fesli Kadir Mısıroğlu’ndan mı öğrendiniz?Sorumlu kişilerin çıkıp Türk halkından özür dilemesi ve görevlerini liyakatli insanlara teslim etmesi gerekmektedir. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183