Öne Çıkanlar küçükçekmece belediyesi Haber kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS

Bu haber kez okundu.

Muharrem İnce Yeni Partiyi Kuruyor mu? İşte Açıkladı..

 2018 yılında yapılan genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olan Muharrem İnce’nin yeni bir parti kuracağına dair iddialar gündeme bomba gibi düşmüştü. Konu hakkında HaberTürk’ten Fatih Altay’lı ile görüşen İnce merak edilen soruları cevapladı. Parti kuracak mısınız sorusuna net şekilde cevap veren İnce,  “Ben bir parti kurmuyorum. Ben yola çıkıyorum. Yüzde 31’le bıraktım. Şimdi onu yüzde 51’e çıkarmak için yola çıkıyorum. Bu yol Diyarbakır’da karpuz tarlasına gidiyor. Diyarbakır’da kardeşlerimle karpuz toplayacağım, Sümbül Deresi’nde işçilerle olacağım, Rize’de çay toplayacağım. Yollara çıkıyorum, halka emanet edeceğim kendimi. Parti kurmuyorum. Halkla beraber yola çıkıyorum. Harekete geçiyorum. Halkla beraber bir hareket başlatıyorum’’ dedi.

‘’OY BÖLMEK MÜMKÜN DEĞİL’’

Muharrem İnce’nin yeni bir parti kuracağını duyan birçok vatandaş, ‘’Oyları Böleceksin, böyle bir hata yapma’’ tepkisi vermişti. Oyların bölünmesi konusuna da değinen İnce,  “Yahu bugünkü sistemde bölmek mümkün değil ki! Ben bir parti kurup gidip bunu Cumhur İttifakı’na mı eklemleyeceğim. Mümkün mü? Bu sistemde bir bölen olmak mümkün değil. Yüzde 51 lazım. Ben gidip AK Parti’ye, Cumhur İttifakı’na katılmayacağıma göre demek ki bir şeyi bölmüyorum. Zaten akıl var, izan var. De ki ben gittim Cumhur İttifakı’na. Yahu bir tek taraftarımı, bir tek kişiyi oraya götürebilir miyim? Ben AK Parti karşıtı olarak bir anlam ifade ediyorum. AK Parti’ye bir kişi bile götüremem ki’’ diye konuştu.

‘’CHP’DEN SARAYA KİMİN GİTTİĞİNİ YÜZDE 99 BİLİYORUM’’

Uzun süre tartışılan ‘Beştepeye giden CHP’li’ konusunda da konuşan İnce şunları söyledi: “Beştepe’ye, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na giden bir CHP’li var ama o ben değilim. Gidenin kim olduğunu da biliyorum. Bir genel başkan yardımcısı gitti Saray’a, Tayyip Erdoğan’a. Görüştü. Yüzde 100 emin olsam açıklayacağım ama yüzde 99 eminim ve vicdanım o yüzde 1’den ötürü açıklamamı engelliyor’’ dedi.

KILIÇDAROĞLU, ABDULLAH GÜL’Ü İSTEDİ

Ayrıca  “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayı kesinlikle Abdullah Gül’dü” diyen İnce, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sayesinde aday olduğunu belirtti.

‘’YENİLGİYİ KÖTÜ YÖNETTİM’’

Seçim gecesi ortadan kaybolarak hayal kırıklığı yarattığını kabul eden İnce, “Ben seçim kampanyasını çok iyi götürdüm ama yenilgiyi kötü yönettim. Çok kötü yönettim” dedi.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183